В почти всеки дом има пакетче сода за хляб, позната

...
В почти всеки дом има пакетче сода за хляб, позната
Коментари Харесай

10 свойства на содата, за които дори не подозирате

В съвсем всеки дом има пакетче сода за самун, позната още като натриев бикарбонат. До такава степен сме привикнали с този на ниска цена и наличен артикул, че даже не се замисляме какви потребни свойства има, макар че някои от тях са ни добре познати. Най-често този бял прахуляк се употребява за бухване на тестото, само че това надалеч не е единствената допустима област на неговото приложение. Ето кои са десетте неподозирани изгоди на содата:
1. Може да се употребява като допинг
Вероятно сте сюрпризирани от този факт, само че това е безусловно правилно. Учените са открили, че содата за самун може доста да понижи равнището на млечна киселина, създавана в мускулите на спортистите при стрес и да увеличи pH на кръвта. Благодарение на това спортистът може да реализира по-високи резултати. 
2. Може да се употребява като контрацептив
Още от древността има доказателства, че в содата има резултат на контрацептив. Тогава мъжете са употребявали примес от сода и мед, с цел да понижат интензивността на сперматозоидите.
3. Може да се употребява като противоглистно средство
За да се освободи тялото от паразити, се употребяват клизми със соден разтвор - 20 грама сода на 0,8 литра вода. 
4. Съдейства за възобновяване алкалното равновесие на организма
С помощта на сода може да лекувате освен киселини (между другото, доста известен метод за битка с нараснала киселинност в стомаха), само че и настинки, болки в ставите, гъбични лезии, алергии, интоксикация, фурункулоза и даже алкохолизъм, както и други зависимости.
5. Намалява отрицателните резултати на медикаментите
В този случай лечебният резултат на медикаментите няма да отслабне.
6. Неподходяща е за бременни
Не можете да употребявате сода само по време на бременност. В този внимателен интервал е позволено единствено локалното потребление на сода под формата на вани и вода за уста. Факт е, че вътрешният банкет на това вещество може да докара до повишение на кръвното налягане при бременните дами и да докара до алкализиране на кръвта. Това може да навреди освен на бъдещата майка, причинявайки конвулсии, повръщане, гадене, само че и на плода. В някои случаи е вероятен импровизиран аборт.
7. Може да предизвика наново формиране на киселини, макар че в началото ги потушава
Не се увличайте по лекуването на киселини със сода бикарбонат. Въпреки обстоятелството, че резултатът след приема му се появява доста бързо, когато содата реагира с киселина, се отделя въглероден диоксид. Той подтиква процеса на освобождение на същата киселина.
8. Води до повишение на кръвното налягане
Содата може да предизвика повишение на налягането, което се случва при остатък на натрий в организма.
9. Може да избели петна по кожата
Втриването на сода в кожата води до избелване на петната по нея. 
 Содата за самун гони неприятни миризми от... Содата за самун гони неприятни миризми от...
Безспорно содата е най-универсалният артикул, който изобщо съществува. Почти всеки знае по какъв начин потъмнялото и мръсно сребро става като чист...
10. Може да помогне освен при акне, само че и при херпес
Достатъчно е единствено да извършите кашичка от сода и вода и я нанесете върху проблематичния сектор.

1. Содата е в Космоса
Содата не е единствено в нашите кухни, само че и... в космоса! През 2009 година проучвания на Луната от Сатурн Енцелад демонстрират, че под дебелата ледена кора има океан, покриващ повърхността му. Именно содата е открита в кристалите, взети за разбор.
 Не сте предполагали, че единствено със сода може да изчистите... Не сте предполагали, че единствено със сода може да изчистите...
В банята постоянно се появява наслойка, която мъчно се чисти. Опитайте с разтвор от оцет и сода за самун. Оставете го да работи няколко минут...
2. Содата е на 54 години, макар че натриевият бикарбонат е съществувал и в древността
През 2017 година добре познатата ни сода навърши 50 години. През октомври 1967 година в Стерлитамак стартира индустриално произвеждане на сода за самун. Но историята на натриевия бикарбонат е доста по-стара.
Това вещество е известно на човечеството от съвсем две хиляди години - съгласно археолозите то е било употребявано от балсамистите на Древен Египет в процеса на мумифициране на телата на мъртвите. Тогава содата се е извличала от седиментни скали и нейната непорочност надалеч не е идеална. Между другото, съставът на содата е бил незнаен съвсем доникъде на 17 век.
Запомнете, че содата не е панацея. Голяма част от хората се пробват да отслабнат с нейна помощ да излекуват рак и други болести. Но провеждането на терапия без консултация с доктор не се предлага.
Запомнете, че содата не е лекарство, а единствено помощно средство.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР