В Пловдив в две от секциите преминаха към гласуване с

...
В Пловдив в две от секциите преминаха към гласуване с
Коментари Харесай

В Пловдивска област избирателната активност е 24,34% към 16 ч.

В Пловдив в две от секциите минаха към гласоподаване с бюлетини поради неотстраними механически проблеми с машините.

Най-висока е изборната интензивност в регион „ Централен “. Там към 16,00 часа са дали своят вот близо 30% от гласоподавателите.

В 20-а секция в учебно заведение „ Алеко Константинов “ регистрират даже близо 40% интензивност и чакат след затишието в следобедните часове в идващите да дойдат още хора да гласоподават.

„ Така се надяваме до края на изборния ден да достигнем 50, в случай че е допустимо, %. Никакви проблеми с машинното гласоподаване. Много възрастни хора минаха безусловно безпроблемно, тъй че всички опасения от проблеми и страхове, свързани с машините, се оказват неоправдани “.

А гласоподаватели разясниха:

„ Труден избор. Дълго време решавах. Човек би трябвало да се поинтересува, тъй като това е бъдещето му, това е животът му. Даваш правото на някой различен да взема решение вместо теб “, сподели гласоподавател.

„ Всеки би трябвало да си даде гласа, с цел да ни ръководят кадърни хора, а не бюрокрацията, и корупцията, и парите да играят “, показа избирателка.

В Пловдивска област към същия час изборната интензивност е 24,34%.

Най-много са упражнили вота си в общините Брезово и Лъки - над 30 на 100, а най-ниска е изборната интензивност в община Раковски - 17,50 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР