В Пловдив инспектират част от тютюневите складове. На огледа са

...
В Пловдив инспектират част от тютюневите складове. На огледа са
Коментари Харесай

НИНКН инспектира Тютюневия град в Пловдив

В Пловдив инспектират част от тютюневите хранилища. На огледа са специалисти от Националния институт за недвижимо културно завещание, Министерството на културата и община Пловдив. Част от постройките са мощно компрометирани и съществено заплашват сигурността на жителите.

В края на предходната година бе планувано премахването на един от складовете на Сточна гара, който не е монумент на културата, само че попада в историческа зона. Тогава обаче бутането изненадващо беше отсрочено.

За различен от складовете на улица " Одрин " 8 преди две седмици е издадено наставление на притежателите да укрепят рисково надвиснала над улицата стена.

През 2019 година с решение на министър Боил Банов беше спряно бутането. Тогава бяха открити пропуски в документите на бъдещия нов градеж.

По информация на районния кмет Георги Стаменов тези пропуски в документите на притежателите към този момент са оправени. Направено е геодезическо снимане на постройката и се чака специалистите да кажат ще бъде ли бутната постройката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР