В Пловдив доброволци засякоха опит за измама при получаването на

...
В Пловдив доброволци засякоха опит за измама при получаването на
Коментари Харесай

Злоупотреба с помощи за украински бежанци

В Пловдив доброволци засякоха опит за машинация при приемането на помощи за украинските бежанци. Те закупили хранителни артикули по сигнал, че майка и дете се нуждаят от поддръжка. Но когато уговорили персонална среща с посредничка, контактите прекъснали. Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по случая.

Доброволното формирование в Пловдив, за което дава отговор Красимир Каракашев получава позвъняване от Националната асоциация на доброволците, че 40-годишна бежанка от Украйна и нейното дете незабавно се нуждаят от помощ.

" Основни хранителни артикули, като концепцията беше да се закупи печка, защото нямала на какво да си готви, а това 6-годиишно дете няма по какъв начин да яде единствено суха храна ", споделя Каракашев.

За доставка на продуктите доброволците поддържат връзка по телефон с посредничка, която се показва с името Силвия. Тя изяснява, че жилището и в Пловдив е малко и по тази причина майката и детето са настанени в независима къща в село Кочево. За два часа храните са купени и готови за превозване.

" В момента, в който споделих, че ще има персонално предаване, нещата се случиха по този метод - телефонът престана да ми се подвига ", споделя Каракашев.

18 опита за връзка със Силвия са несполучливи. А в село Кочево не познават жена с такова име. Нямат и бежанци, които да търсят избавление от войната.

Вижте повече във видеото

Репортер: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР