В Пловдив днес започва седмото издание на Психодрама фестивал. Неговите

...
В Пловдив днес започва седмото издание на Психодрама фестивал. Неговите
Коментари Харесай

В Пловдив започва седмото издание на Психодрама фестивал

В Пловдив през днешния ден стартира седмото издание на Психодрама фестивал. Неговите уредници го назовават неповторимо събитие за България.Уникално, тъй като е отворено за необятната аудитория, и всеки участник има опция да избере за себе си подобаващи уъркшопи и събития, в които да преживее нещо от персоналната си история, да се огледа от друга позиция, да се развълнува, да се посмее. Фестивалът продължава до 11 февруари.

В предаването „ Преди всички “ психотерапевтът Инна Бранева описа:

Психодрамата е форма за работа с хора през игра, през функции, през тялото. Думите ни показват лимитирано, думите ни показват ненапълно. Понякога с думите споделяме това, което мислим, само че можем да усещаме доста други разнообразни неща. Психодрамата като способ разрешава да се надникне по-навътре в самите нас. Психодрамата е близка до доста изкуства. Тази година имаме 3 театъра, няколко арт лечебни уъркшопа, уъркшопи, свързани с музика, уъркшопи, свързани с работа с глина и с вълна. Постарали сме се това събитие да го отворим както за психодрама, по този начин за другите изкуства и за всеки човек, който просто е любопитен и би желал да види какво е това в последна сметка, какво може да преживее или да се огледа от друга позиция или да види, че други хора претърпява сходни на неговите въпроси.

По думите на Бранева най-трудно влизат в игра децата и младежите сред 10 и 17 години.

Психодрамата е скъпа, както и другите способи на работа, които са свързани с изкуствата, тъй като те в действителност ни разрешават да разгърнем като ветрило другите пластове на нашата вътрешна реалност. Психодрамата е подобаваща за всеки. На фестивала ние не работим по проблеми, а по скоро се забавляваме и сътрудници споделят своя опит в работа с съответни групи.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР