В Пловдив депутати от Продължаваме Промяната, БСП за България и

...
В Пловдив депутати от Продължаваме Промяната, БСП за България и
Коментари Харесай

Коментари на депутати от ПП, БСП и ДБ за вариантите за съставяне на кабинет с третия мандат

В Пловдив депутати от " Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България " разясниха разновидностите за сформиране на държавно управление с третия мандат. Според Никола Минчев би трябвало да се изчака първо решението на президента. Кристиан Вигенин още веднъж удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че ще опитат да сформират държавно управление, в случай че им бъде връчен третия мандат, а Христо Иванов не мисли, че би трябвало да се разясняват съответни имена, а изпълними цели, визирайки думите на Бойко Борисов по негов адрес през вчерашния ден.

Никола Минчев – Политическа партия: " - Ще бъде ли допустимо образуване на държавно управление? - На първо място зависи кой ще бъде мандатоносителя. Демократична България, несъмнено, е наш натурален сътрудник и с тях диалозите при всички положения биха били най-лесни. - Ако мандатът отиде в Българска социалистическа партия? - Да, несъмнено, те се отзоваха на нашата покана за диалози, въпреки и за жалост да не ни поддържаха в последна сметка декларацията, само че в случай че ни поканят на диалози, ние ще се отзовем на тази покана ".

Кристиан Вигенин - Българска социалистическа партия: " Смятам, че не би трябвало думите на Бойко Борисов да бъдат одобрявани прекомерно съществено, имам възприятието че има едно надхитряне на политическите обединения и опит да се нареждат по този начин, че в случай че няма държавно управление, да не поемат виновност за това. Да оставим президента да вземе решение, ние декларирахме че ще поставим старания да има държавно управление, ще търсим разнообразни подходи, разнообразни решения. Ако мандатът не пристигна при нас, ние ще участваме в диалозите за основаване на държавно управление ".

Христо Иванов - Демократична България: " Третият мандат ще би трябвало да стъпи на това, което се оформи като консенсус в границите на първите два мандата. Не става дума и няма да става дума за коалиция. Не става дума за министри от разнообразни обединения, не става дума и за влизането на водачи в състава, в това число моя благосклонност. Въпросът е кои са тези цели, които не просто ще бъдат декларирани, а ще могат да бъдат изпълнени и тъй като на Борисов му е неловко да разяснява въпроса, който ние слагаме - битката с корупцията и промяната на прокуратурата посредством промени в Конституцията, се почва с нормалните кьорфишеци и интриги ".

Екип на БНТ-Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР