На 24 януари, вторник, в 10.00 часа на Дондуков 2

...
На 24 януари, вторник, в 10.00 часа на Дондуков 2
Коментари Харесай

Президентът ще приеме неизпълнения мандат от БСП във вторник

На 24 януари, вторник, в 10.00 часа на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще одобри представители на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", на която беше предоставено да уточни претендент за министър-председател, оповестиха от прессекретариата на президента.

По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия оповестиха в Народното събрание, че ще върнат несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.

От президентската администрация оповестиха още, че федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно посещаване в България на 23 януари, понеделник, по покана на българската страна. Обезпечаването на защитата на българската граница и противодействието на миграционния напън, както и използването на европейското право във връзка с Шенген, ще бъдат във фокуса на визитата, която е инициирана от президента Румен Радев. В делегацията, водена от Карл Нехамер, е Герхард Карнер - федерален министър на вътрешните работи на Австрия.

Българският президент ще посрещне австрийския канцлер на летище Пловдив, след което двамата ще се срещнат на място с подхванатите ограничения за защита на външната граница на Европейски Съюз с Турция.

Румен Радев и Карл Нехамер ще посетят Регионалната дирекция “Гранична полиция ” в Елхово, където е ситуиран Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдаване на българо-турската граница.

В българската делегация за визитата на българо-турската граница са Иван Демерджиев - длъжностен заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи, Димитър Стоянов – длъжностен министър на защитата, адм. Емил Ефтимов - шеф на защитата. В рамките на визитата на австрийския канцлер е планувана среща и с министър-председателя Гълъб Донев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР