В плевенския офис на Националната агенция за приходите над 80%

...
В плевенския офис на Националната агенция за приходите над 80%
Коментари Харесай

В НАП - Плевен над 80% от данъчните декларации са подадени по електронен път



В плевенския офис на Националната организация за приходите над 80% от данъчните заявления от физически лица са подадени по електронен път с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф (КЕП).

До този миг близо 540 000 души са заявили приходите си пред Национална агенция за приходите на стойност над 254 млн. лева, заяви Рени Дудева, основен контрольор по приходите в Национална агенция за приходите - Плевен, като акцентира, че крайният период изтече на 3 май.

По-голямата част от жителите са се възползвали от авансово попълнените заявления за приходите, налични на уеб страницата на Агенцията.

В случай на позволени грешки в заявените данни, до 30 септември 2022 година данъкоплатците имат опция да създадат промени, като подадат коригираща декларация.

Едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, подават годишните си заявления за приходите до 30 юни 2022 година

Онлайн заплащането е една от най-често употребяваните електронни услуги на Национална агенция за приходите. От началото на годината досега през нея без такси са платени над 85 млн. лева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР