В Плевен учениците от 5 до 12 клас преминават изцяло

...
В Плевен учениците от 5 до 12 клас преминават изцяло
Коментари Харесай

Доълнителни противоепидемични мерки се въвеждат на някои места в страната

В Плевен учениците от 5 до 12 клас минават напълно на отдалечено образование до 26 март. Заради нараствания брой новозаразени с ковид са спрени планови интервенции и свиждания в цялата област. Забранени са също всеобщите публични и културни мероприятия

Заповедта е на районната здравна ревизия и се отнася единствено за регионалния град. Ани Петкова -  шеф на едно от огромните междинни учебни заведения в Плевен - " Стоян Заимов ":

" В последна сметка ние сме подготвени от март предходната година. Обезпечени са всички с електронни устройства. Посдедните две седмици се следи нарастване на броя на децата с позитивен PCR  тест. Имаме две паралелки - едната във втори, едната в трети клас -  които са карантинирани  и се образоват отдалечено. Нямаме учители, които са заболели. "

След митинг на фитнесите и моловете отпадна възбраната за работа на местата за спорт. Очаква се нова среща в РЗИ. Владислав Монов - шеф на най-големия търговски център:

" Молът да работи от 10 до 8. Охранители на всеки вход. Да не се позволяват деца без придружители и човек без маска.  Ще желая съдействието както на полицията, по този начин и на инспектората и при засилени марки да отворим. "

На отдалечено образование минават от през днешния ден до 26-и март учениците от 5- ти до 12-ти клас в община Перник . Със заповед на шефове на РЗИ доктор Александър Златанов, също от през днешния ден до 26 март се преустановяват плановият банкет и плановите интервенции в лечебните заведения.

От края на предходната седмица е наложително носенето на защитни маски навън при скупчване на хора. Разпоредено е работодателите, според от опциите,  да вкарат отдалечена форма на работа на чиновниците си или да засилят противоепидемичните ограничения в работните пространства. Сряд тези ограничения са  филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж, носене на маски, когато не може да се обезпечи отдалеченост, и недопускане на чиновници или външни лица с респираторна симптоматика. 

Допълнителни противоепидемични ограничения са написани и за огромните търговски вериги, за борсите и пазарите и за заведенията за публично хранене.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР