В Плевен студенти медици и социално слаби заедно изработиха мартенички

...
В Плевен студенти медици и социално слаби заедно изработиха мартенички
Коментари Харесай

Студенти и хора с увреждания заедно изработиха мартеници за благотворителен базар в Плевен

В Плевен студенти медици и обществено слаби дружно създадоха мартенички за благотворителен базар, оповестиха от Медицинския университет в града.

За поредна година по концепция на младежи от специалността "Социални действия " към Медицинския лицей се провежда тази самодейност, която минава под мотото "Мартеницата - дружно да съхраним традицията ".

Мартеничките са направени благодарение на студентите в пет обществени заведения. Своите креативен умения са посочили настанените деца и възрастни от Дневния център за лица с увреждания, от центровете за обществена рехабилитация и интеграция, за психологично здраве и за специфична просветителна поддръжка "П. Р. Славейков ", както и хората от Защитеното жилище за възрастни с умствена назадничавост.

Целта е да се насърчи творчеството на децата и на хората с увреждания и с поддръжката на студентите да се съберат повече пари за образуване на тяхната трудова терапия. Мартеничките ще бъдат показани на следващия ден във фоайето на Ректората на Медицинския университет, където ще бъде отворен тридневен базар.

Инициативата дава опция на задграничните студенти да се срещнат с неповторимата българска традиция за разработване на мартеници, да си закупят и да се закичат с червено-белите български знаци на здравето и пролетта, както и да изпратят на своите близки и родственици в десетки страни по света, показаха от Медицинския университет в Плевен.

Проява е част от събитията, които предшестват Световния ден на обществените служащи - 20 март, прецизираха от университета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР