В Плевен пристигнаха над 200 чуждестранни студенти на Медицинския университет,

...
В Плевен пристигнаха над 200 чуждестранни студенти на Медицинския университет,
Коментари Харесай

Как се отразяват противоепидемичните мерки на студентите в Плевен

В Плевен дойдоха над 200 задгранични студенти на Медицинския университет, новоприети за академичната 2020/2021 година . МУ е прочут като първото висше учебно заведение в страната, което през 1997 година вкара образование по медицина напълно на британски език. До момента са дипломирани 17 випуска лекари задгранични жители, намерили сполучлива професионална реализация в целия свят – Съединени американски щати, Европа, Азия и Австралия. 

В англоезичен курс по Медицина в университета се образоват над 1000 задгранични студенти от 45 страни . Новоприетите са над 200 от 24 страни, измежду които Италия, Индия, Германия, Англия, Турция, Гърция. 

Тази година, поради пандемичната конюнктура и ограничаващите ограничения, събитията, свързани с тяхното посрещане, се организираха онлайн – виртуална обиколка на Медицинския университет, на библиотеката , онлайн осведомителни събития за опознаване на административните звена на висшето учебно заведение, за правата и отговорностите им като задгранични жители. Чуждестранните студенти се включиха в онлайн курс по български език в границите на една седмица преди старта на образователната година. От Центъра за задгранични студенти бяха проведени виртуални опознавателни игри с видеоизпълнения от студентите, най-атрактивните от които бяха наградени. 

„ Най-чувствителната тематика е за практическите образования. Решихме да са две седмици присъствено и две отдалечено. Ситуацията е динамична, постоянно сме подготвени да вземем решение ... Организирахме имунизация на нашите преподаватели. Процентът имунизирани е към 30 на 100. В развой на договаряне с РЗИ сме да стартираме имунизация и на нашите студенти. Повечето от тях избират присъствената форма на образование. Всичко би трябвало да е премерено и премислено, а не за сметка на общественото здраве “, сподели в предаването „ 12+3 “ ректорът на МУ проф. доктор Славчо Томов. 

Продължава кандидатстудентската акция за банкет за новата академична година . Формата на акцията е електронна. 

Интервюто с проф. доктор Славчо Томов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР