В Плевен приключи кампанията Да спасим човешки живот в битката

...
В Плевен приключи кампанията Да спасим човешки живот в битката
Коментари Харесай

88 000 лева събра кампанията "Да спасим човешки живот в битката с COVID-19" в Плевен

В Плевен завърши акцията " Да спасим човешки живот в борбата с COVID-19 ". Дарители осигуриха 88 хиляди лв. за съоръжение на бранш за кръвна плазма в Центъра по трансфузионна хематология.

В навечерието на най-светлия християнски празник - Великден, " Ротари клуб " направи обществен доклад за завършилата акция.

Припомняме, че секторът за кръвна плазна получи оторизация и интензивно работи от 10 декември. Следващите месеци получи в допълнение съоръжение. Това съоръжение е на европейско равнище и стана допустимо с помощта на донорите.

Кръвна банка обслужва с изключение на здравните заведения в Плевенска област, също и лечебните заведения в Русе, Разград, Габрово, Велико Търново и Ловеч. За тези четири месеца 148 единици аферезна реконовалесецнетна плазма са експедирани за здравни заведения отвън Плевен. Около 35 единици са употребени за лекуване от лечебните заведения в града. Според експертите тези данни демонстрират, че здравните заведения в района сега работят по-активно с този нов кръвен артикул за лекуване на заболели от ковид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР