В Плевен, бланките, в които се отбелязват преференциите на местния

...
В Плевен, бланките, в които се отбелязват преференциите на местния
Коментари Харесай

Спешно печатат нови бланки в Плевен - разменили номерата на преференциите

В Плевен, бланките, в които се означават преференциите на локалния избор са разменени номерата на две от локалните обединения. Сега се печатат нови документи, заяви Българска национална телевизия.

Проблемът е оголен късно нощес. Първите резултати за изборната интензивност ще станат подготвени след 10 часа, само че рано сутринта интензивността е била слаба . Въпреки това предварителните социологически проучвания плануват висока изборна интензивност за Плевен - сред 50 и 60%.
 Изборният ден стартира онлайн
Изборният ден стартира

Няма данни за нарушавания или секции, които не са почнали работа в точния момент

Изборният ден в Плевен стартира умерено. Всички секции бяха отворени в точния момент . Няма сигнали за съществени нарушавания. Отсъстващите членове на секционни комисии рано сутринта незабавно са сменени с нови.

Над 111 000 души имат право да гласоподават в община Плевен . Най-сериозната и яростна борба ще бъде за кмет на общината. В тази борба вземат участие 10 души с 2 по-малко в сравнение с при предходните локални избори . 8 от тях са издигнати от партии и обединения, 1 е подсилен от локална коалиция и 1 е самостоятелен, подсилен от предприемчив комитет.
 Спокойно начало на изборния ден регистрира ЦИК
Спокойно начало на изборния ден регистрира ЦИК

Изборните секции са над 11 600

Очакванията на социолозите са за балотаж. В общината има и 66 претенденти за кметове на кметства. Те са претенденти за 17 разнообразни обитаеми места, само че в общината и региона за жалост доста села ще останат без кметове поради смяната в изборния кодекс от 2016 година, съгласно която прагът за избор на кмет се усили до 350 поданици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР