В Пленарна зала отново се подложи на обсъждане Закона за

...
В Пленарна зала отново се подложи на обсъждане Закона за
Коментари Харесай

Ивелин Първанов : Ако кажете, че на границата няма опасност за нашите служители на реда, вие сте лицемери и предатели

В Пленарна зала още веднъж се подложи на разискване Закона за одобрение на Споразумението сред Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника, поради наложеното несъгласие от Президента.

Народният представител от " Възраждане ", Ивелин Първанов съобщи от трибуната на Народното събрание, че тезата за остарялото оръжие, което би трябвало да предоставим на Украйна е извънредно несъстоятелна, тъй като на военните паради в България, демонстрираното оръжие, с което разполагаме е даже по-старо - петдесетгодишно, по-стари е от бронетранспортьорите, които се твърди, че са с отпаднала нужда за Министерство на вътрешните работи, точно заради тази причина.

" България, даже сега употребява въоръжение, което е на повече от 45 години, такива са ни въоръжените сили и за това носите отговорност всички вие, които управлявахте. Измяната и разоръжаването на Въоръжените сили тежи на вас. Относно гранична полиция, преди една година почина граничен служител на реда, той пазеше границата с живота си. Военнослужещият, който оцеля, оцеля тъй като се прикри зад мотора на джипа, който беше изработен на решето от 15 изстрела с ловно оръжие. Ако кажете, че на границата няма заплаха за нашите чиновници на реда, за нашите бранители на границата, вие сте лицемери и предатели. Това нямаше да се случи, в случай че имаше бронирана машина, зад която да се прикрият нашите военнослужещи. И тази заплаха не е отпаднала, тъй като всеки ден, стотици минават нашите зелени коридори. Измежду машините, с изключение на тези, които вие цитирате, има и БТР - 50, който е верижен. Тази машина, за разлика от другите, може да води десант от 20 индивида, даже при неспокойни води, т.е. Противопожарна и спешна сигурност могат да ги употребяват и при наводняване, и при горски пожари. На последващо място - за вътрешния ред и сигурност дава отговор Министерство на вътрешните работи, само че кой ще отбрани нашите чиновници? Точно бронираната техника е предопределена за такива случаи, като протичащите се безредици във Франция с горящите полицейски коли. Навярно, Министерство на вътрешните работи ще се пази с евроатлантическите полезности.

Относно зоната на неустойчивост - войната била надалеч и на нас нямало да се случи, по тази причина напомням - преди спора в Украйна, породи подобен в Кавказ, който към момента не е завършил. Преди кавказкият спор, имаше спор в Близкия изток - в Сирия който също още не е завършил и като добавка - Газа и Израел, за който вие мълчите. И защото мислите, че е доста надалеч от нас, ще ви напомня Косово, където се опазва вътрешния ред, тъкмо с жандармерийски и полицейски елементи и бронирани машини, докарани от други страни. И най-после, по отношение на Гранична полиция - нашите чиновници са там, бежанците не престават да минават, кой ще носи отговорност за идващия случай, който се случи, тъй като вие сте разпродали и подарили всичко ", съобщи от трибуната на Народното събрание, Ивелин Първанов от " Възраждане ".




Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР