В платото на третата вълна от заболеваемост сме, но расте

...
В платото на третата вълна от заболеваемост сме, но расте
Коментари Харесай

Повече пациенти в болниците, ръст и при тежките случаи в Пловдивско

В платото на третата вълна от заболеваемост сме, само че пораства броят на настанените с ковид в лечебни заведения и тежките случаи на кислородна терапия. Лечебните заведения се оправят с покачвания напън, който се регистрира през последните седмици като се обезпечава инсталация, О2 и защитни средства в Covid отделенията.

Това стана ясно на днешното съвещание на Медицинския щаб в Пловдивска област в наличието на зам.-министъра на опазването на здравето инж. Слави Пачалов. 

По данни на Регионалната здравна ревизия заболеваемостта в Пловдив и региона е 586,1 на 100 хиляди души.

Към момента в лечебни заведения с Covid-19 към този момент са 1050 души - повече от лекуваните при внезапния скок на заболеваемостта през ноември.

Свободните кревати са 289, от които 18 интензивни, заяви регионалния шеф Дани Каназирева.

Увеличават се повикванията към Спешна помощ, както и признатите в лечебни заведения. Лекарите регистрират спад на възрастовата граница на инфектираните. По думите на Каназирева организацията на регионално равнище работи добре повече от година и са ангажирани 20 лечебни заведения, половината частни.

Очаква се до дни лечебните заведения в страната да получат в допълнение защитни дрехи – гащеризони, маски висок клас и други персонални защитни средства, оповестиха от здравното министерство. За работещите в Спешна помощ  ще бъдат доставени пулсоксиметри.  

Ваксинацията в региона продължава и към този момент са имунизрани над 30 хиляди поданици.

334 са новоинфектираните за миналото денонощие, а оздравелите - 87.  Под карантина са 5 5502 поданици на региона, на домашно лекуване – 5 922. 

За последните  24 часа са умряли 10 души на възраст от 42 до 84 години, всички с съпътстващи болести.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР