В планинския регион Алгой в Бавария имат необичайна туристическа атракция

...
В планинския регион Алгой в Бавария имат необичайна туристическа атракция
Коментари Харесай

Защо в Бавария се радват на дървен пенис?

В планинския район Алгой в Бавария имат необикновена туристическа атракция – двуметров дървен пенис. Вярно е, че никой не знае по какъв начин се е озовал на височина 1 738 м в планината Грюнтен, само че всички си спомнят датата: в празничната заран на 1 май преди четири години, написа „ Дойче веле “, представена от БГНЕС.

Според Норберт Цеберле – някогашен притежател на намиращата се в съседство хижа Грюнтенхюте, скулптурата евентуално е сложена там от младежите от прилежащото село Ратенберг за развлечение.

„ Бяхме доста сюрпризирани, само че незабавно обявихме пениса за нашето майско дърво “, си спомня той.

Напълно безобидната дървена статуя се намира покрай туристическата пътека, тъй че ориста ѝ на локална забележителност е била предопределена. Истина е също, че големият по размери фалос не е провокирал изключително публично отвращение.

„ Хубаво е, че в този момент по време на короната има с какво да се забавляваме “, майтапи се Цеберле.

Неочакван интерес към скулптурата са показали немските медии, откакто пенисът паднал за следващ път. Каква била повода за това, никой не знаел – или не е бил закрепен крепко, или пасящите наоколо крави са го бутнали.

Във всеки случай, в обществените мрежи бил оповестен апел за слагането на арт-обекта назад на мястото му, което, на собствен ред, провокирало необятен публичен интерес.

Дървеният пенис още веднъж извършва своите функционалности на туристическа атракция, успокояват медиите. И защото се намира върху частна благосъстоятелност и никой до момента не е потърпевш, локалните управляващи не виждат причина да подхващат някакви дейности против него.

Спред немските медии, на картата на Гугъл Maps скулптурата с незнаен генезис е маркирана като „ монумент на културата “, само че без значение дали ще бъде общопризнат като подобен или не, едно е несъмнено: пътеката до него няма да обрасне скоро с трева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР