В планинските курорти най-евтини са ваканционните имоти в ПампоровоЗа 10

...
В планинските курорти най-евтини са ваканционните имоти в ПампоровоЗа 10
Коментари Харесай

900 евро за кв. м. за апартамент в Банско

В планинските курорти най-евтини са ваканционните парцели в Пампорово

За 10 години цените на жилищата край пистите набъбнаха над два пъти

Купуват главно българи

Около 900 евро за кв. метър е междинната цена на обзаведените жилища в Банско, сподели инспекция на “Труд news ”.

Разбира се цените на жилищата варират в необятни граници съгласно това какъв брой първокласно е обзавеждането и на какво разстояние са от пистата.

В Банско има огромно предложение на парцели, само че и търсенето е съществено. Повечето купувачи на жилища в курортния град са българи. Сред продавачите има и чужденци и българи. Много чужденци купиха парцели в Банско преди 10-15 години и в този момент някои от тях ги продават с огромна облага. Точно преди 10 години за 15 хиляди евро в Банско можеше да бъде открит едностаен от към 35 квадрата. Сега цената е минимум два пъти по-висока. Например едностаен от 42 кв. м. може да бъде платен за 45 хиляди евро, а жилище от 67 квадрата продават за 60 хиляди евро. На пазара има и първокласни тристайни жилища с цени над 1000 евро за квадрат.

Цените в Боровец са малко по-високи от тези в Банско, а предлагането е много по-малко. Причината за това е, че в Боровец новото строителството е по-ограничени спрямо Банско. Същевременно Боровец е покрай София и доста хора желаят да имат парцел в курорта, което води до повишаване на цените. Обзаведените жилища в Боровец най-често костват над 1000 евро за кв. м., като има и предложения за 1500 евро на квадрат.

Най-евтини измежду планинските курорти са жилищата в Пампорово. Там цената на апартамент от към 60 кв. м. може да излезе с към 15 хиляди евро по-ниска в сравнение с за същото жилище в Боровец. Основната причина за това е по-голямото време за пътешестване от София до Пампорово. А когато човек влага в личен парцел, избира да има бърз достъп до него.

Най-добрите цени на жилищата в региона на Пампорово са сред 500 евро и 700 евро на квадрат. Това е над два пъти по-малко от цените на жилищата в София.

При избора на парцел в планинските курорти от значително значение за огромна част от купувачите е дали имат такса за поддръжка и какъв е размерът є. Тези такси в планинските курорти най-често са по-ниски в сравнение с в морските и зависят от това дали притежателят може да употребява спомагателни услуги като да вземем за пример фитнес и сауна и дали към постройката има тревни площи, които би трябвало да бъдат поддържани.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР