В писмото си за напускане Гей каза: Стана ясно, че

...
В писмото си за напускане Гей каза: Стана ясно, че
Коментари Харесай

Президентът на Харвард подаде оставка след обвинения в антисемитизъм

В писмото си за овакантяване Гей сподели: „ Стана ясно, че е в най-хубавия интерес на Харвард да подам оставка, с цел да може нашата общественост да се оправи с този миг на извънредно предизвикателство “.

Президентът на Харвардския университет Клаудин Гей подаде оставка във вторник на фона на обвинявания в плагиатство и рецензии по отношение на свидетелските показания на чуване в Конгреса.

Тя е изправена пред обвинявания, че не е в положение да „ дефинитивно удостовери “, че застъпничеството за геноцида на евреите в кампуса би нарушило политиката за държание на учебното заведение.

Първият негър президент на Харвард разгласи напускането си единствено месеци след мандата си в писмо до общността на Харвард.
В писмото си тя сподели, че е „ тревожно да има подозрение, хвърлено върху уговорките ми да се изправя против омразата и да подкрепям научна суровост - две съществени полезности, които са съществени за това коя съм - и плашещо да бъда подложена на персонални офанзиви и закани, подхранвани от расова омраза. "

„ Стана ясно, че е в най-хубавия интерес на Харвард да подам оставка, с цел да може нашата общественост да се оправи с този миг на извънредно предизвикателство “, добави тя.
Харвардската корпорация изрази „ огромна горест “ по отношение на оставката и благодари на Гей за нейния „ бездънен и хладнокръвен ангажимент към Харвард и устрема към университетски достижения “. Алън М. Гарбър, ректор и основен научен шеф, ще служи като краткотраен президент, до момента в който Харвард откри заместител, се споделя в изказване на борда.

Гей и президентите на Масачузетския софтуерен институт и Пенсилванския университет бяха подложени на рецензия предишния месец поради техните адвокатски отговори на поредност от въпроси на представителката от Ню Йорк Елиз Стефаник, която попита дали „ призоваването към геноцид на евреите “ би нарушило кодекса на колежа за държание, управление.

Тримата президенти бяха извикани пред ръководената от републиканците комисия на Камарата на представителите, с цел да отговорят на обвиняванията, че университетите не пазят еврейските студенти на фона на възходящите страхове от антисемитизъм в международен мащаб. Гей сподели, че това зависи от подтекста, добавяйки, че когато „ речта минава в държание, това нарушава нашите политики “.

Отговорът се сблъска с бърза реакция от страна на републиканците и някои депутати от Демократическата партия, както и от Белия дом.

По-късно Гей се извини, като сподели на студентския вестник The Crimson, че е била въвлечена в развълнуван спор по време на чуването на комисията на Камарата и не е съумяла да осъди вярно заканите за принуждение против еврейски студенти.

„ Това, което трябваше да имам наличието на духа в този миг, беше да се върна към моята водеща истина, която е, че апелите за принуждение против нашата еврейска общественост – заканите към нашите еврейски студенти – нямат място в Харвард и в никакъв случай няма да останат безспорни “, сподели Гей.
Комисията на Камарата разгласи дни след чуването, че ще проверява политиките и дисциплинарните процедури в три университета.

Обвинения в плагиатство от страна на консерваторите

След чуването в Конгреса консервативните деятели интензивно изследваха академичната кариера на Гей, разкривайки голям брой хипотетични случаи на плагиатство в нейната докторска дисертация от 1997 година

Управителният съвет на университета в началото се сплоти зад Гей, като сподели, че прегледът на нейната научна работа е разкрил „ няколко случая на несъответстващо цитиране “, само че няма доказателства за непозволено осъществяване на проучвания.

Дни по-късно Харвардската корпорация разкри, че е разкрила два спомагателни образеца за „ дублиращ се език без уместно приписване “.

Бордът сподели, че Гей ще актуализира дисертацията си и ще изиска корекции.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР