В писмото се призовава областният управител на Варна да упражни

...
В писмото се призовава областният управител на Варна да упражни
Коментари Харесай

Министър Нинова е против акциите за Пловдивския панаир да отидат при Георги Гергов

В писмото се приканва регионалният шеф на Варна да упражни нормативно регламентираните му пълномощия за практикуване на надзор за правомерност на решенията на Общинския съвет, според чл.45, алинея 4 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, оповестява " 24 часа ".

Министърът на стопанската система и промишлеността поддържа позицията на страната, изразена в три поредни писма от 26 октомври и 8 и 10 декември тази година, с които се упорства да се извърши решението на Общинския съвет във Варна от 2 май 2017 година и да върне на страната акциите, представляващи 29% от капитала на " Международен панаир Пловдив ".

„ Министерството на стопанската система не е трансформирало позицията си, че апорта на акциите от " Международен панаир Пловдив ", които Варна има в " Пълдин туринвест " АД,
съставлява акт на скрита приватизация “, акцентира вицепремиерът.

Миналата седмица варненският общински съвет даде единодушието си за прекачване на акциите, които община Варна има в „ Международен панаир Пловдив”, на сдружението „ Пълдин туринвест”. Решението беше взето след полемика с 28 гласа „ за “, 15 – „ срещу “ и 5 – „ въздържал се “.

Съветниците гласоподаваха Община Варна да стане акционер в „ Пълдин туринвест” на предприемача Георги Гергов, като апортира в пловдивското сдружение 16 314 400 броя елементарни поименни безналични акции, с номинал на всяка една от по 1 лев, от капитала „ Международен панаир Пловдив” и упълномощиха кмета на града да предприеме и извърши всички нужни в действителност и правни дейности по осъществяването на решението.

Преди това служебният министър на стопанската система Даниела Везиева също изиска в писмо, изпратено до кмета на Варна Иван Портних акциите, представляващи 29% от капитала на " Международен панаир Пловдив " да бъдат върнати на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР