В писмо от Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт

...
В писмо от Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт
Коментари Харесай

Протест затваря входа на София откъм Владая в 17 ч.

В писмо от Инициативния комитет за възстановяване на публичния превоз във Владая и Княжево осведомиха, че през днешния ден, 30 юли, ще се състои протестна проява против беззаконието в Столична община и Столичен общински съвет.

Организаторите оповестиха, че ще затворят входа на София откъм Владая.

Протестната проява ще се състои от 17 до 19 часа на бул. " Цар Борис III " - в региона на " легналите служители на реда " при улиците " Мала кория " и " 10-ти километър ", директно до " Александровския мост ".

Протестиращите упорстват за решаването на проблемите с публичния превоз, който обслужва региона, както и за слагане на светофарна уредба и унищожаване на " легналите служители на реда ". Искат и по пътя София - Перник да бъде построена апаратура за улично осветяване.

Според уредниците на митинга управляващите на локалното самоуправление не се преценяват с потребностите и предложенията на жителите за възстановяване на публичния превоз. Не се съобразявали и с мнението на жителите, живущи в непосредствена непосредственост до " Александровски мост ", за слагането на светофарна уредба на кръстовищата на бул. " Цар Борис II " I и улиците " Мала кория " и " 10-ти километър " и унищожаване на изкуствените неравности.

Тези оферти били предоставени на Следствен отдел към окръжна прокуратура на 15 юли 2016 година от локалната самодейност, само че това не дало резултат.

Организацията желае оставката на ръководителя на Постоянната комисия (ПК) по превоз и туризъм на Столичния общински съвет (СОС) Екатерина Йорданова.

Според тях тя не е спазила закона на СОС. " Като основен провинен госпожа Йорданова би трябвало да понесе виновността за неудобството на хилядите жители, което ще причиним, когато блокираме интернационален път Е79 ", безапелационни са от управлението на Инициативния комитет за възстановяване на публичния превоз във Владая и Княжево.

В протестната проява недоволстващите ще изискат още оставката на Евгени Крусев - заместител кмет на Столична община по превоза, на Християн Петров - шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) и на Димитър Петров - шеф на Дирекция Управление на трафика към Столична община.

" Настояваме госпожа Йорданка Фандъкова персонално да поеме ангажимент за решаването на тези от дълго време съществуващи проблеми. В противоположен случай ще желаяме нейната оставка за целенасочени, умишлени и подкрепящи противозаконни дейности от страна на нейните чиновници ", заплашват протестиращите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР