В писмо до Министерството на културата Камарата на архитектите в

...
В писмо до Министерството на културата Камарата на архитектите в
Коментари Харесай

Камарата на архитектите предложи Пловдивския панаир да стане паметник на културата

В писмо до Министерството на културата Камарата на архитектите в България (КАБ) предложи Международният панаир в Пловдив да получи статут на недвижима културна ценност с категория национално значение, осведомят от КАБ.

От организацията показват, че с оглед настъпилата смяна в собствеността на панаира е значимо да бъдат подхванати ограничения за запазване на достоверността и функционалностите на един от знаците на град Пловдив. По този метод ще се подсигурява, че новият мажоритарен притежател ще работи за поддържане и развиване на концепцията на международното ревю и няма да приключи активността му за реализация на други капиталови планове.

КАБ счита, че Пловдивския има значима историческа роля за развиването на търговско-икономическата политика на България и точно за това би трябвало да бъде разгласен за монумент на културата. Изложението следва да бъде вписано и в Националния указател на нематериално културно завещание за запазване на характерната концепция и еднаквост на панаира, прибавят от организацията.

Пловдивският панаир е едно от най-старите и най-знаковите изложби в цяла Европа, като началото му е сложено през 1891 година Открито е на 15 август 1892 година с огромен боен церемониал в наличието на княз Фердинанд I. През 30-те години на ХХ век панаирът в Пловдив получава статут на народен изложбен център на България и е признат за член на Международната асоциация на изложбената промишленост (UFI).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР