В писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван

...
В писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван
Коментари Харесай

Кметът на Габрово пита министър Шишков: Приоритет ли е за държавата тунелът под връх Шипка?

В писмо до министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, кметът на Габрово Таня Христова пита предпочитан обект ли е за страната тунелът под връх Шипка и ще бъде ли осъществен.

Повод за реакцията на Община Габрово станаха изразени пред медии позиции на министъра през последните дни, които слагат под подозрение институционалната поддръжка за обекта.

В писмото до министъра Таня Христова напомня националното и интернационално значение на инвестицията, както и обстоятелството, че през последните седем години беше построена довеждащата инфраструктура – четири от общо петте стадия на обхода на град Габрово и, че направените вложения се обезсмислят без реализацията на финалния стадий – тунела под връх Шипка.

Само преди девет месеца обектът още веднъж беше подложен под риск, само че след това доказан като народен ангажимент. Ето за какво, повече от пет месеца след подписването на договорите за планиране и строителство и за строителен контрол на последния сектор от обходния път на Габрово с тунел под връх Шипка, кметът на Габрово задава и други въпроси към министъра на районното развиване и благоустройството.

Тя ще чака отговор за напредъка по осъществяването на договорите за планиране и строителство, включен ли е Проектът „ Проектиране и строителство на обект: „ Обход на гр. Габрово от км 20+124,50 до км 30+673,48, в това число тунел под връх Шипка “ в Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027, както и какво е формалното мнение на министерството за ролята и смисъла на плана за националната и интернационалната транспортна съгласуваност.

Според Таня Христова свързването посредством тунел от двете страни на Балкана отдава е легитимирано като публичен приоритет от национално значение, само че той би трябвало да бъде недвусмислено припознат като подобен и на държавно равнище.

Писмото до министър Иван Шишков е адресирано още до президента на Република България, до служебния министър-председател, до заместниците му, виновни за ръководството на европейските средства и за икономическите политики, превоза и известията, както и до Комисията по районна политика и локално самоуправление в Народното събрание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР