В петицията, публикувана на уебсайта на украинския държавен глава, се

...
В петицията, публикувана на уебсайта на украинския държавен глава, се
Коментари Харесай

Кремъл плаши, че би станало изключително опасно, ако НАТО изпрати...

В петицията, оповестена на уеб страницата на украинския държавен глава, се показва, че Украйна би трябвало да изиска от Съединени американски щати, Англия и други страни да изпратят войски, които да й оказват помощ да се оправи с съветската инвазия.

" Киевският режим е много непредсказуем ", означи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти. " Неведнъж сме казвали, че директната интервенция на място в този спор от страна на войските на страните членки на НАТО евентуално крие голяма заплаха, тъй че считаме това за извънредно предизвикателна провокация, и, несъмнено, следим това доста деликатно ", сподели още той.

 

Няма изясненост дали петицията ще събере нужния брой от 25 000 подписа, с цел да се наложи украинският водач да я утвърди или отхвърли. Към тази заран тя беше подписана от 1594 души.

НАТО поддържа Украйна във войната, като й обезпечи по-мощни оръжия, в това число танкове и ракети с огромен обхват, само че не се намеси директно с войски - нещо, за което и американският държавен глава Джо Байдън, и съветският президент Владимир Путин сигнализираха, че може да докара до Трета международна война.

 

Френският президент Еманюел Макрон разяснява, че въпросът за изпращане на западни войски в Украйна би зародил " с цялостно съображение ", в случай че Русия пробие фронтовите линии и Киев го изиска.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР