В петък застрахователният гигант Swiss Re отчете рязък ръст на

...
В петък застрахователният гигант Swiss Re отчете рязък ръст на
Коментари Харесай

Застрахователният гигант Swiss Re отчита 580% скок на печалбата за 2023

В петък застрахователният колос Swiss Re регистрира внезапен растеж на облагата за цялата година, възползвайки се от това, което дефинира като привлекателна пазарна среда след " поредност от неприятни години ".    Компанията със седалище в Цюрих регистрира чиста облага за цялата година в размер на 3,2 милиарда $, което е в сходство с упованията съгласно консенсус, формиран от LSEG. Тя означи съвсем 580% нарастване спрямо облагата от 472 млн. $ за миналата година.    Swiss Re предложи 6% нарастване на дивидента си до 6,80 $ на акция за 2023 г.   

Резултатите на компанията отразяват трагично възобновяване спрямо 2022 година, когато се сблъска с висока инфлация, искове поради урагана Ян във Флорида и загуби от пандемията.  
Главният изпълнителен шеф на Swiss Re Кристиан Мументалер разяснява пред CNBC, че е " доста удовлетворен " от резултатите за 2023 година, добавяйки, че компанията има " доста позитивна " вероятност.    Запитан дали застрахователната и презастрахователната промишленост не е вдигнала цените прекалено много и по този метод не е основала проблем с инфлацията, Мументалер отговоря: " В последна сметка ролята на застраховането и презастраховането в частност е да дефинират обективна цена на риска и мисля, че през последните няколко години ние в действителност малко изостанахме. "      Презастраховането е застраховка за застрахователните компании.   

В вероятност Моменталер предизвестява, че цената на климатичната рецесия скоро за първи път ще бъде пред вратата на потребителите. 
" С изменението на климата рисковете се усилиха доста и това може да се види в нашите облаги, които не бяха съответни през последните няколко години. И по този начин, това е реакция, преоценка на риска ", прибавя той. " До известна степен това, което виждаме тук, е цената на изменението на климата, която за пръв път доближава до вратата на елементарните консуматори. Досега това беше доста нереален проблем, само че тук можете да видите практическите последствия, тъй че не мисля, че желаеме повече от това, от което се нуждаем, с цел да могат акционерите да получат съответната си възвръщаемост ".  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР