В петък тайконавтите от космическата мисия Шънджоу-16“ изпратиха видеопослание към

...
В петък тайконавтите от космическата мисия Шънджоу-16“ изпратиха видеопослание към
Коментари Харесай

Китайските тайконавти вдъхновяват ученици да преследват мечтите си

В петък тайконавтите от галактическата задача „ Шънджоу-16 “ изпратиха видеопослание към всички възпитаници от началните и междинните учебни заведения в цялата страна във връзка първия образователен ден в Китай. Джу Янджу, първият бордови инженер, непосредствено от открития Космос прикани студентите да не престават да преследват фантазиите си и да останат стимулирани за триумф, добавяйки, че фантазията му да лети в небето в никакъв случай не е угасвала.

Гуей Хайчао, професор от факултета по астронавтика в Пекинския университет за авиация и космонавтика и първият граждански тайконавт на страната в космоса, насърчи учениците да останат любопитни.

„ Преди двадесет години, когато бях второкласник в гимназията, новината, която чух от учебното радио, че галактическият транспортен съд „ Шънджоу-5 “ е изстрелян сполучливо, разпали пристрастеността ми към Космоса “, сподели той. „ Любопитството ми и моето неизменност ми разрешиха да сбъдна тази своя фантазия. “

Дзин Хайпън, командирът на задачата, е първият китайски тайконавт, който излиза в космоса четири пъти. Той въодушеви учениците да се придържат към фантазиите си, отбелязвайки, че се е подготвял 10 години преди първия си галактически полет.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР