В петък президентът Джо Байдън усили призивите на администрация на

...
В петък президентът Джо Байдън усили призивите на администрация на
Коментари Харесай

Джо Байдън: Вариантът "Делта" на Covid-19 е "особено опасен" за младите хора



В петък президентът Джо Байдън усили апелите на администрация на Белия дом към американците да се имунизират допустимо най-бързо против Covid-19, като предизвести, че мощно излъченият вид " Делта " наподобява " изключително рисков " за младежите.

" Данните са ясни: Ако сте неимунизирани, рискувате да се разболеете съществено или да умрете или да разпространите вируса ", сподели Байдън по време на конференция в Белия дом.

Вариантът " Делта " на ковид, разпознат за първи път в Индия, " ще остави неимунизираните хора даже по-уязвими, в сравнение с преди месец “, добави той и уточни: " Това е вид, който е по-лесно портативен, евентуално гибелен и изключително рисков за младежите ".

Байдън сподели, че най-хубавият метод младежите да се предпазят е да се имунизират изцяло. " Моля ви, в случай че имате към този момент сложена една доза, направете втората доза допустимо най-скоро ", сподели той.

Коментарите на президента идват, защото последната цел на неговата администрация - да накара 70% от пълнолетните хора в Съединени американски щати да бъдат отчасти имунизирани до 4-ти юли - е на път да бъде сложена под въпрос, защото темпът на имунизациите се забавя.

По-рано в петък.

Проучванията демонстрират, че " Делта " е към 60% по-предаваем от разновидността " Алфа ", разпознат за първи път в Обединеното кралство, който пък е по-заразен от истинския вариант, появил се от Ухан, Китай, в края на 2019 година

 Рошел Валенски

Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) доктор Рошел Валенски също съобщи в петък, че чака " Делта " да стане преобладаващият вид в Съединени американски щати, преди да призове хората да се имунизират. Сега разновидността съставлява 10% от всички нови случаи в Съединените щати спрямо 6% предходната седмица, съгласно данните от CDC.

" Колкото и да е стеснителен този " Делта " вариант във връзка с неговата хиперпреносимост, нашите ваксини работят “, сподели Валенски пред предаването на ABC " Добро утро Америка ". Ако се ваксинирате, " ще бъдете предпазени против този делта вид ", добави тя.

Здравните специалисти споделят, че " Делта " разновидността е изключително стеснителен за младежите, доста от които към момента не са имунизирани. Въпреки че учените към момента не знаят дали той предизвиква по-тежки признаци, има признаци, че той може да провокира разнообразни признаци по отношение на другите разновидности на ковид.

Към петък повече от 176 милиона американци, или 53,1% от популацията, са с сложена най-малко една имунизационна доза, съгласно данни на CDC. Според организацията над 148 милиона американци са изцяло имунизирани.

Отделните американски щати оферират тласъци, вариращи от безвъзмездна бира до лотарии за 1 милион $, с цел да се опитат да убедят американците да бъдат имунизирани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР