В петък министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев изнесе интересна

...
В петък министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев изнесе интересна
Коментари Харесай

На какво правно основание само главният прокурор ползва бронираната лимузина

В петък министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев изнесе забавна и значима информация пред Народното събрание, обвързвана с някои от лансираните тези по отношение на опита за нападение против основния прокурор. Макар несъмнено да е значимо, че фамилията на Гешев не е било в колата, друго казано от министъра ми направи изключително мощно усещане.

 Демерджиев: Гешев е пътувал без фамилията си, колата му е по-добре бронирана от президентската Демерджиев: Гешев е пътувал без фамилията си, колата му е по-добре бронирана от президентската

Автомобилът, в който е бил Гешев, е бил част от активите на Бюрото за отбрана.

Бюрото по отбрана на застрашени лица мина под ръководството на Министерство на правораздаването през 2021 година, и до този представляваше една дребна преторианска армия за персонална отбрана на основния прокурор и негови доближени. е е въпрос от публично значение не от през вчерашния ден.

Между първо и второ четене на Законопроекта за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане през 2021 година основният прокурор предприе огромно прекачване на скъпи коли от Бюрото към Прокуратурата . След като законопроектът беше признат дълготрайните материални активи на Бюрото трябваше да преминат към ръководство на Министерството на правораздаването, само че с това Иван Гешев не беше склонен и даже отнесе въпроса към Конституционния съд (КС). Това е един от многото несъстоятелни въпроси, които той насочи към Конституционен съд.

Конституционен съд не видя никаква противоконституционност обаче ( от 17.02.2022 година по к.д. № 20 от 2021 г.). Конституционният съд реши, че " Предоставянето на Министерството на правораздаването на дълготрайните материални активи, употребени от Бюрото по отбрана при основния прокурор, е разследване от преобразуването на тази организационна конструкция и прекосяването ѝ към министъра на правораздаването. Имуществото, предмет на атакуваната законова уредба, не е належащо за действието на правосъдната власт, защото никаква част от него не служи за осъществяване на функционалност, присъща на правосъдната власт, а е предоставено за потребностите на Бюрото по отбрана ".

 Лимузината на Гешев Лимузината на Гешев " се е озовала " в службата за защита и се употребява единствено от него

Иначе казано - Министерството на правораздаването би трябвало да употребява дълготрайните материални активи на Бюрото и това не накърнява независимостта на правосъдната власт. Кой ще обясни по какъв начин този автомобил се употребява единствено от основния прокурор? Защо президентът на републиката употребява автомобил с по-ниска отбрана, а задгранични делегации отхвърлят визити поради несъответстващата отбрана, която НСО би им предоставила?

Петъчното изказване на вътрешния министър, че тази специфична и безспорно скъпа лимузина с извънредно висока степен на отбрана се употребява единствено от основния прокурор постанова въпроса - на какво правно съображение това е по този начин? Нима с изключение на другите лъжи, които се чуха от публични лица през последните дни, както и някои откровени небивалици (като за високата галактическа скорост на осколките съгласно Ясен Тодоров) в тази ситуация имаме и корист със служебно състояние или даже заграбване?

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР