В петък бяха показани за първи път нови монети с

...
В петък бяха показани за първи път нови монети с
Коментари Харесай

Готови са първите монети с лика на крал Чарлз Трети

В петък бяха показани за първи път нови монети с портрета на крал Чарлз III, като до седмици в послание ще влязат 50 пенса с неговия облик.

Би Би Си получи първи достъп до монетите от 50 пенса и възпоменателната монета от 5 лири, които включват изображение на краля, дело на английския ваятел Мартин Дженингс.

Кралският монетен двор ще пусне монетите за продажба на колекционери при започване на идната седмица. Монетата от 50 пенса ще бъде налична за общо прилагане доста преди края на годината, като ще се популяризира съгласно търсенето от банките и пощите.

Новата монета ще бъде в обращение дружно с монетите с лика на починалата кралица, тъй че тези 27 милиарда монети към момента ще бъдат одобрявани в магазините.

Ан Джесъп, основен изпълнителен шеф на Кралския монетен двор, съобщи, че монетите нормално устоят 20 години, тъй че и монетите с лика на кралица Елизабет, и тези с облика на крал Чарлс III ще бъдат в послание дружно още дълги години.

" Хората не би трябвало да се тормозят, в случай че имат монети с кралицата. Ние ще запазим тези монети в послание ", сподели госпожа Джесъп. " Виждаме, че хората минават към разнообразни форми на заплащане, само че те в действителност обичат да употребяват и монети по доста разнообразни аргументи ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР