В периода октомври 2023 г. - март 2024 г. работодателите

...
В периода октомври 2023 г. - март 2024 г. работодателите
Коментари Харесай

През следващите шест месеца пазарът на труда у нас ще е скромен, но стабилен

В интервала октомври 2023 година - март 2024 година работодателите в страната плануват непретенциозен, само че постоянен пазар на труда с чист коефициент на заетостта от +10%. Той се усилва с два процентни пункта спрямо последното шестмесечие, само че понижава с деветнадесет процентни пункта по отношение на същия интервал на предходната година съгласно националното изследване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ).

Изследването включва отговорите на 1 200 компании, като 28% от тях предвиждат да разширят екипите си през идващите шест месеца, 18% възнамеряват да ги свият, 38% ще запазят числеността на работната си мощ, а 16% не са сигурни по отношение на проектите си за наемане.

Според петото планирано изследване на конфедерацията по-голямата част от работодателите (57%) биха наели задгранични жители, в случай че процедурата за това е по-лесна и по-бърза. Тридесет и два % не са сигурни дали биха се възползвали от сходно облекчение, а 11% не биха наели задгранични жители, без значение каква е процедурата.

„ Въпреки...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР