В периода на есенните дъждове и листопади, община Свищов активно

...
В периода на есенните дъждове и листопади, община Свищов активно
Коментари Харесай

Чистят банкетите и шахтите в Свищовско

В интервала на есенните дъждове и листопади, община Свищов интензивно работи по отношение на почистването на крайпътните банкети и водоприемните дъждовни канали и шахти. С цел попречване на възможни тапи, кални наноси и  наводнения Оперативна програма «Чистота » почисти пътя към изхода на Свищов, по посока село Ореш. Подрязана е непотребната растителност, приведени в експлоатационен тип са канавките и отводнителните канали.
 Чистят банкетите и шахтите в Свищовско  Чистят банкетите и шахтите в Свищовско  Чистят банкетите и шахтите в Свищовско  Чистят банкетите и шахтите в Свищовско
По улиците на града, са закупени и сложени 100 нови контейнери за боклуци вид «Бобър».

Приоритетно се работи тук-там, където не е правено това скоро и последователно ще се обзет всички региони. Такъв е казусът с Музея «Главна квартира на съветската дунавска войска – 1877 година», в село Горна Студена. В момента там се прави главно разчистване на обширния двор. При предходното ръководство теренът не е поддържан, само че общинското управление, отпред с кмета на Свищов Генчо Генчев, пое ангажимент това да се промени и работата в тази посока към този момент е реалност. За година и половина образът на къщата-музей беше радикално изменен, откакто се направи главен ремонт на покрива и експозиционните зали, само че се резервира достоверността на експонатите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР