В периода между Коледа и Нова година е особено подходящо

...
В периода между Коледа и Нова година е особено подходящо
Коментари Харесай

Тази супа от моркови ще ви покори

В интервала сред Коледа и Нова година е изключително уместно да помислим за по-леки и здравословни неща, които да си приготвим, с цел да дадем късмет на тялото да си „ почине ” от обилните кулинарни фиести и неизбежното преяждане, на което го подлагаме.

За да заглушим гузната съвест на лакомника, който живее във всеки от нас през днешния ден ви предлагаме чудесна чорба от печени моркови. Здравословния ѝ резултат се укрепва от наличието на чесън, лук и джиджифил.

 
               

Необходимите артикули:
800 г моркови (обелени и нарязани на линии от по 1 см)1 гл. лук (обелена и нарязана на четвъртинки)3 скилидки чесън (необелени)30 - 40 г свеж джинджифил (обелен и нарязан на филийки)1 с. л. зехтин2 ч.ч. неподсладено бадемово мляко1 ч.ч. пилешки бульон1 ч. л.  едро надробен черен пипер1 ч.ч. чаша вода1 ч. л. настърган морков1 лист свеж босилек
                                                     Начин на подготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. В огромна купа смесете морковите, лука, чесъна и джинджифила и ги полейте добре със зехтин. Подредете зеленчуците върху тава, покрита с хартия за за печене. Сложете ги във фурната за 50 до 60 минути (или до момента в който морковите омекнат добре).

След като зеленчуците се поохладят изстискайте скилидките чесън от люспите им в кухненски робот или блендер. Добавете морковите, лука и джинджифил, бадемовото мляко, бульона и черния пипер. Пасирайте точно до цялостна гладкост.

Прехвърлете в тенджера, като добавите и водата. Нека супата покъкри на междинен огън за 10 - 15 минути, като не спирате да я бъркате.

При поднасяне гарнирайте с настърган морков и листа босилек.

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР