В периода 7-11 и 15-18 април в София ще се

...
В периода 7-11 и 15-18 април в София ще се
Коментари Харесай

Две световни купи по модерен петобой в София

В интервала 7-11 и 15-18 април в София ще се проведат две от общо три международни купи за мъже и дами по съвременен петобой. За първи път в историята на модерния петобой в света една страна е хазаин две международни купи, които са квалификации за олимпийските игри в Токио.

Надпреварите се обрисува да бъдат извънредно забавни и оспорвани в петте дисциплини, които са част от програмата на този спорт. У нас идват елитните състезатели от целия свят, като досега има доказани поръчки за 430 участници от 42 страни. Плуването ще бъде на басейн „ Диана ”, фехтовката в особено обособена зала в хотел „ Маринела ”, а бонус рунда, бягането, стрелбата и конната езда на формалния терен в Националната спортна академия „ Васил Левски ”.

" Реално за нас Световните купи започнаха, тъй като дойдоха първите спортисти от Япония, Съединени американски щати, Египет, Беларус, Украйна, Швейцария, Гватемала, Аржентина, Корея, Мексико и Грузия. Те ще се приготвят на лагер/аклиматизация/ до началото на първите квалификации. Правим доста промени по организацията в изискванията на пандемията от ковид. С оглед на сигурността на състезатели взехме решение дисциплината фехтовка да бъде в хотела, в който ще бъдат настанени всички делегации. Ограничаваме оптимално излизанията и всичко ще бъде строго регламентирано. Целият хотел ще бъде затворен за външни лица и сме подготвени със залата за фехтовка по всички стандарти. Много е мъчно в тази обстановка, само че работим целия екип непрекъснато по организацията на двете международни купи ”, показа президентът на родната федерация Андрей Кузманов.

Близо 40 селектирани коне ще създадат специфичен тест на паркура ден преди първото съревнование, от които ще останат 30 за двете съревнования.

България ще взе участие с деветима петобойци. Световната и европейска шампионка от преди две години при девойките Светла Згурова и Ралица Митева ще ни показват при дамите, а Радослав Стойчев, Тодор Михалев, Денис Колев, Явор Пешлеевски, Емил Грозданов, Любомир Германов и Александър Върбанов са в мъжката конкуренция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР