В периода 22-23 март по националната пътна инфраструктура от Гърция

...
В периода 22-23 март по националната пътна инфраструктура от Гърция
Коментари Харесай

Военна колона се придвижва от Гърция към учебния полигон Ново село

В интервала 22-23 март по националната пътна инфраструктура от Гърция към образователен полигон " Ново село " ще се придвижва автоколона, с която ще бъдат превозени персонален състав и военна техника, осведомят от пресцентъра на Министерството на защитата (МО).

Придвижването е по отношение на присъединяване на формирование от Сухопътните войски на Съединени американски щати в взаимната българо-американска подготовка Joint Training, която се организира на образователния полигон.

Във връзка с плануваните взаимни тренировки военни вертолети ще извършват полети от Румъния към образователен полигон " Ново село " и назад.

От МО напомнят, че взаимната подготовка се организира от януари до юни т.г. в границите на плануваните през 2021 година учения на Българската войска в страната и чужбина.

В Joint Training вземат участие сили и средства от МО, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип.

Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат, се споделя в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР