В Пекин се откриват Зимните олимпийски игри. На официалната церемония

...
В Пекин се откриват Зимните олимпийски игри. На официалната церемония
Коментари Харесай

Редица страни бойкотират Олимпиадата в Китай

В Пекин се откриват Зимните олимпийски игри. На формалната гала не участват политици от редица страни, които оповестиха дипломатически протест поради неспазването на човешките права.

Политическият заряд на зимните олимпийски игри в Пекин се повиши надалеч преди днешното разкриване. Съединените щати оповестиха дипломатически протест поради погазването на правата на уйгурите, а към тях се причислиха Англия, Австралия, Нова Зеландия, Белгия, Дания, Нидерландия и Япония.

Литва, която изпадна под мощен политически напън от Китай поради връзките си с Тайван, също разгласи протест, както и в символ на взаимност прилежащите Естония и Латвия.

Швеция отхвърли да изпраща политически представители под претекст пандемията. А немският външен министър Аналена Бербок, известна с непоколебимата си рецензия против потъпкването на човешките права, разгласи доста преди началото на игрите, че няма да пътува за Пекин.

Зимните олимпийски игри провокират обаче рецензия и измежду природозащитници и състезатели поради градежа на уреди за зимни спортове в несъответствуващ район. Средногодишно в Чжан Цзя Коу и Ян Цин, където ще се организират надпреварите по ски - алпийски дисциплини, ски тичане, биатлон, сноуборд и ски скокове, падат 5 см сняг. Известно е, че този източнокитайски район е заплашен от засушаване, а в този момент за игрите ще се употребяват големи количества вода за производството на неестествен сняг, предизвестяват еколози.

Пекин завоюва семейството на Зимните олимпийски игри, откакто от кандидатурите си се отхвърлиха Граубюнден в Швейцария, Мюнхен, Стокхолм, Краков и Осло.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР