В пъти са се увеличили сигналите за радикализация във френските

...
В пъти са се увеличили сигналите за радикализация във френските
Коментари Харесай

Десислава Минчева: Има пробойна в антитерористичната цедка, която...

„ В пъти са се нараснали сигналите за радикализация във френските учебни заведения. Тази седмица 16 френски летища бяха евакуирани, четири пъти бе евакуиран Дворецът „ Версай “, евакуиран бе и Лувърът. От 7 октомври в пъти се усилват бомбените закани и сигналите за радикализация “, добави Минчева.

 

Тя акцентира, че няма суматоха. „ Цитат от тази заран на вътрешния министър във Франция – „ Опасността от терористична опасност във Франция  е голяма “, сподели кореспондентът на bTV.

 

Минчева разяснява и кои са причинителите на атентатите във Франция и Белгия.

 

„ Няма нищо инцидентно. Най-кървавият атентат в Европа е осъществен на 13 ноември 2015 година Преди три години при терористична офанзива беше обезглавен френски преподавател по история. Всички те са в петък – значим ден за мюсюлманите. 13 октомври още веднъж в петък беше осъществен атентатът във френския град Арас. Трябвало е да има доста жертви, само че починалият е преподавател. Учителите по история са измежду най-чувствителните цели на радикалния ислямизъм. Във Франция в часовете по история се учат лаическите правила на Френската Република, т.е. Републиканските правила, които не се подчиняват на нито една вяра. Извършителят е някогашен възпитаник в учебното заведение, на 20 години от чеченски генезис и с съветска народност. Във Франция сега има такива 192-ма, а той не е бил експулсиран. Цялото семейство е извънредно радикализирано, единствено бащата е бил експулсиран, всички останали са във Франция. 16 октомври в Брюксел преди мача Белгия-Швеция жертвите са двама футболни ентусиасти, с екипи на Швеция. Извършителят е от Тунис, незаконно пребиваващ в Белгия. Поискал е леговище в Норвегия, Швеция, Италия и Белгия, всички отхвърлят леговище. Последният е от Белгия през 2020 година и той остава в сянка “, изясни тя.

 

Според нея има пробойна в антитерористичната цедилка, която дефинира равнището на паника.

 
 „ Профилът на причинителите е доста друг в този момент те са 15-16-годишни. Днешната радикализация не се прави в джамия или при радикализирал се имам, а по телефона в обществените мрежи “, сподели Минчева.

 

Тя акцентира, че терористите няма потребност да идват извън, тъй като те са във Франция, в Белгия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР