В първото заседание на Народното събрание след местните избори парламентът

...
В първото заседание на Народното събрание след местните избори парламентът
Коментари Харесай

Шестима депутати хвърлиха оставки, сред тях е хубавелката от Варна с 10 000 преференции

В първото съвещание на Народното събрание след локалните избори Народното събрание гласоподава прекратяването на пълномощията на шестима депутати.

Причините за оставките главно са свързани с това, че огромна част от тях бяха определени за кметове или общински съветници на локалните избори. 

От ГЕРБ-СДС оставка подадоха Евгения Алексиева и Славена Точева. Алексиева бе определена за кмет на регион " Панчарево " и тя ще взе участие в локалната власт в идващите четири години. Зад оставката на Славена Тончева обаче няма изясненост - през вчерашния ден стана ясно, че тя сама си е подала. От партията към момента не са дали публична позиция за решението й. Неофициално обаче се счита, че Борисов е настоял тя да бъде " помолена " да освободи депутатската банка и да направи място на различен от листата на ГЕРБ във Варна.

От ПП-ДБ оставка подаде Петър Куленски. Той бе определен за кмет на Пазарджик, откакто завоюва втория тур в неделя. 

От " Възраждане " оставки подадоха Деян Николов и Валери Сираков - и двамата поради присъединяване си в локалната власт. Деян Николов бе претендентът на " Възраждане " за кмет на София, той обаче не е определен, само че влиза в Столичния общински съвет, където ще бъде общински консултант от квотата на " Възраждане ". 

Валери Сираков пък ще се причисли към общинския съвет на Видин. 

Правомощията на Калин Калапанков също бяха прекъснати поради присъединяване в локалната власт. Той ще бъде новият кмет на община Брезово.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР