В първото си новогодишно послание като президент Еманюел Макрон призова

...
В първото си новогодишно послание като президент Еманюел Макрон призова
Коментари Харесай

Макрон към франзуците: Не се подавайте на национализма и скептицизма


В първото си новогодишно обръщение като президент Еманюел Макрон прикани французите "да не се подават нито на национализма, нито на скептицизма".

Това беше едно от най-дългите новогодишно обръщение от 1961 година, когато военачалник Шарл дьо Гол приказва 18 минути. Макрон приказва 17.51 минути. В посланието си той акцентира върху жилищния проблем и хората, които са без покрив на главата. "Правителството направи много неща по този въпрос, само че има още доста да се направи", сподели той. Според Макрон промените свързани с имиграцията са измежду най-големите провокации пред ръководещото болшинство. "2018 година ще бъде решаваща за Европа. Европа е нещо положително за Франция", сподели още президентът.

Еманюел Макрон употребява и много патриотични послания в речта си. "Никога не забравяйте, че сте французи, желая да акцентира върху френската просветеност, френският народ е един популярен народ", бяха единствено част от патриотичните послания на Макрон, който в края на пожеланията си прикани и за национално единение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР