В първото си издание за 2024 година Нощно кино“ ще

...
В първото си издание за 2024 година Нощно кино“ ще
Коментари Харесай

„Нощно кино“ във Варна представя ливанската комедия „Всички пътища водят към Рим“

В първото си издание за 2024 година „ Нощно кино “ ще посрещне варненци с хубостта и топлината, носещи се от слънчевите провинции на Близкия изток.

Организаторите от Artin Vision са избрали да открият годината с една прожекция от главната стратегия на София МЕНАР филм фестивал 2024.

На 2 февруари от 19.00 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна ще можете да се докоснете до ориенталския сексапил и гостолюбие на Ливан с комедията „ Всички пътища водят към Рим “.

Вход - 10 лева (само на място на събитието).

„ Всички пътища водят към Рим “ е последното заглавие от ливанската режисьорка Лара Саба.

Тя е носителка на голям брой награди с предходния си филм „ Обрат за секунди “. С новата си продукция Саба ни сервира опция да се докоснем до мъдростта заложена в културата на близкоизточното кино.

Историята ни среща с известния артист Хади Наджем, чийто живот се прекатурва при конфликта му с един свят, изцяло друг от неговия. Чакайки потвърждението точно той да бъде определен за ролята на младия папа в огромна кино продукция, Хади се откъсва от суетата на града с желанието да се отдаде на подготовката си за прослушването.

Вече поел към провинцията, инцидентен конфликт по пътя, го среща с пикап с монахини от манастира наоколо. Закъсалият с колата артист, намира в тяхно лице помощта, от която се нуждае. Става ясно, че игуменките са огромни негови почитателки и му оферират да пренощува в техния манастир, който се оказва женски. По кой ли път ще поеме Хади Наджем откакто това място открива пред него едно ново схващане за същински значимите неща в живота.
София МЕНАР филм фестивал среща българската аудитория с културата и традициите на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка.

Селекцията от игрални, документални и късометражни филми ни разпростира един различен свят, чиито тематики и герои носят послания, в които всеки би се припознал. Фестивалът, отдаден на ислямското кино е и самобитна платформа за едни по-задълбочени разбори на концепциите, пренесени от режисьорите на огромния екран. Пъстротата и разнообразието на сюжетите, ни водят към една от люлките на цивилизацията. По натурален метод тя накланя живота ни в посока на съгласие и интеркултурен разговор. Това е задачата на подбора на заглавията и по нататъшните им трактовки. Още едно доказателство, че този свят не е така отдалечен от нашия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР