В първия си коментар след преизбирането си за главен прокурор

...
В първия си коментар след преизбирането си за главен прокурор
Коментари Харесай

Гешев благодарен, че кадровиците не се поддали на натиск

В първия си коментар след преизбирането си за основен прокурор Иван Гешев благодари на членовете на Пленума на Висш съдебен съвет, които са го подкрепили и по думите му не са се поддали на " невиждания политически напън ". Като основен прокурор ще направя всичко допустимо да оправдая доверието на професионалната общественост, сподели още той.
Гешев разяснява и изказванията на Атанаска Дишева, че в една от почивките на съвещанието, той е отправил закани към нея.
И да бях споделил „ добър ден “ на госпожа Дишева, несъмнено отново щеше да го одобри като опасност, разяснява в нормалния си жанр Иван Гешев. „ Аз споделих на госпожа Дишева в една от почивките, че евентуално пред нея стои една блестяща политическа кариера като общински консултант. Това беше, тъй като по време на дебатите тя говореше политически. Тя видя опасност в това, което съм споделил аз, министъра на правораздаването и господин Цацаров. Ако й бях споделил „ Добър ден “, несъмнено отново щеше да го одобри като опасност “, цинично добави бъдещият основен прокурор.
Правосъдният министър Данаил Кирилов пък загатна, че не е добре Румен Радев да се бави с подписването на указа. Добросъвестно ще е президентът да подпише указа за назначение на Иван Гешев в границите на 3 до 7 дни, бяха думите на министъра на конференция след преизбирането на единствения претендент за основен прокурор. Кирилов подлага на критика и членовете на Пленума, които се изрекоха сериозно към Гешев. По думите му " дебатът можеше да бъде освободен от персонални нападки ". " За нас беше значимо да не остане неудовлетворено предпочитание за изявление, даже когато то не следва условията на закона или значително се отклонява от тематиката на дебата “, изясни още Данаил Кирилов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР