В първия ден от Европейското първенство Деян Божков спечели сребърен

...
В първия ден от Европейското първенство Деян Божков спечели сребърен
Коментари Харесай

Деян Божков стана европейски вицешампион по таекуондо

В първия ден от Европейското състезание Деян Божков завоюва сребърен орден при кадети до 45 кг. В конкуренцията на 30 състезатели нашето момче сподели страхотна игра и до финала не остави никакъв късмет на своите съперници.

В първия кръг Деян победи представител на Беларус с 18:12, във втория - румънец с техническо предимство. В борбата за орден Дидо отхвърли представителя на домакините, който беше отстранил в предходната среща, настоящия международен първенец от Русия. Нашето момче победи с огромна разлика и дисквалификация на съперника, поради насъбрани санкции. На полуфинала Божков беше ослепителен и не остави никакви шансове на таекуондист от Англия, като го победи с 19:9.

Независимо от късото време за отмора сред срещите, Деян излезе на финала решен да завоюва златния орден, само че малко не му доближи да победи сребърния медалист от предишното европейско състезание от Русия.

Ларен-Нур Райчева при кадетките до 41кг бе на косъм от орден, откакто победи Румъния 19:16 и Кипър 39:26, само че отстъпи на четвъртфинал от обичайно мощната Русия.

Георги Стоев-Нинджата пък имаше доста тежък чоп при най-леките кадети до 33кг и загуби, само че след доста добра игра от Русия с 6:12. Впоследствие руснакът премаза всички съперници в пет срещи, победи и сегашния международен първенец от Украйна на финала и стана европейски първенец!

Страхотен старт за българския тим и чакаме още медали в идните дни. За Марина Дор отпътува и втората група от наши състезатели. Това са треньорите Николай Богданов и Венцислав Михалчев, и състезатели

1. -47 – Ина Синурлийска (Гладиатор)

2. -45 – Христо Богданов (Кентавър)

3. -48 – Любомир Богданов (Кентавър)

4. -51 – Ангел Петров (Херея)

5. -55 – Даниел Ладжев (Августа)

6. -49 – Николет Костова (Гладиатор)

7. -49 – Християна Христова (Сунг-ри)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР