В първия ден на новата седмица Китай обяви ключови назначения

...
В първия ден на новата седмица Китай обяви ключови назначения
Коментари Харесай

В Китайската централна банка работят толкова хора, колкото е населението на Стара Загора

В първия ден на новата седмица Китай разгласи основни назначения във властта. Пекин избра доближен на президента Си Дзинпин за вицепремиер, както и нов началник на централната банка на страната. Лю Хъ застава един до друг със Си в изискванията на все по-обтегнати връзки с Щатите.

Не по-лека задача обаче ще има и И Ган, който беше непредвиден избор за гуверньор освен в Китай, само че и в чужбина. Той има приключено икономическо обучение и е американски ученик, като ще замести досегашният началник на финансовата институция Чжоу Сяочуан.

Досега И е бил измежду вицепрезидентите на Китайската централна банка. Редица специалисти считат, че той ще резервира политиката на предшественика си.

Извън упованията за бъдещите му решения обаче от Bloomberg дават малко по-различен взор върху едно от неговите значими задания - да ръководи всички чиновници на банката. А те не са по никакъв начин малко.

Към 2017 година в Китайската централна банка работят 127 хиляди души. Казано по различен метод финансовата институция дава работа на съвсем толкоз хора, колкото живеят в Стара Загора, да вземем за пример, като съгласно последните данни на Националния статистически институт (НСИ) популацията там е малко над 231 хиляди души.

Като друго съпоставяне може да се даде това, че чиновниците на финансовата институция са съвсем двойно повече от тези в идната по брой на личния състав централна банка в света - тази на Русия.

От Bloomberg дават и още едно любопитно съпоставяне - в Централната банка на Китай работят повече хора, в сравнение с за колосите Apple и Microsoft.

 Снимка 346130
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР