В първи учебен ден в Гърция в училищата не бяха

...
В първи учебен ден в Гърция в училищата не бяха
Коментари Харесай

Учебната година в Гърция започна с неизвинени отсъствия заради задължителните маски

В първи образователен ден в Гърция в учебните заведения не бяха позволени деца без маски по разпореждане на министерството на просветата. Децата на родителите, които стачкуват против маските, останаха отвън образователните занятия с неизвинени отсъствия за през днешния ден, съобщи БНР.

Всички учебни заведения бяха снабдени с защитни маски, които се раздаваха на децата на входа на учебното заведение. Носенето на маска е наложително освен по време на образователните занятия, само че и в междучасията. Това съобщаваха учителите на децата и наблюдават да не смъкват маските, до момента в който са в учебно заведение.

Лекарите предизвестяват, че в случай че не се съблюдават всички ограничения - хигиена отдалеченост и маски, се чакат доста случаи на разпространяване на ковид измежду учениците. Днес в регионите, които са с нараснала епидемиологична интензивност, измерваха температурата на децата, преди да влязат в учебно заведение. Според епидемиолозите наложителното носене на маски в учебно заведение ще продължи до края на образователната година.

Ученици, които отхвърлиха да сложат маска, не бяха позволени в учебно заведение. Имаше и митинги на родители. Председателят на учителския съюз Илияс Патидис съобщи пред медиите, че липсват нужните класни стаи и доста от класове са по 30 възпитаници, като е невероятно да се съблюдава отдалеченост сред тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР