В парламента тече едно състезание кой е по-по-най-верен на Америка.

...
В парламента тече едно състезание кой е по-по-най-верен на Америка.
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Американците искат България да е в латентен хаос

В Народното събрание тече едно съревнование кой е по-по-най-верен на Америка. " Възраждане " не е партия, а националноосвободително придвижване. Със сигурност при идващите избори в Народното събрание няма да влезе " Български напредък " споделя в изявлението за вестник " Филтър " ръководителят на Политическа партия „ Възраждане " Костадин Костадинов.

Господин Костадинов, каква е политическата обстановка при започване на 2023 година?

Ситуацията в този момент е малко по-избистрена, в сравнение с при започване на 2022 година Знае се, че ще има нови избори, въпреки че президентът Радев сътвори изкуствена конспирация дали ще има трети сполучлив мандат. Това до някаква степен заблуждаваше хората. Някои може би си мислеха, че ще има държавно управление, само че такова няма да се сформира.

Само си спомнете предходната година по това време. Правителството изглеждаше устойчиво, извършваше постоянни нелепости и надлежно устойчиво тикаше България към дъното. Точно по това време през 2022 година " Възраждане " се бореше против зеления документ. Заведохме дело в Конституционния съд, което щяхме да спечелим изрично, само че зеленият документ беше отстранен и делото беше прекъснато. Тогава ние се борехме със зъби и нокти за съществени цивилен права.

За правото да можем да се движим свободно, да влизаме където си желаеме на обществени места, без да ни глобяват и арестуват. Една година по-късно нещата не са чак толкоз зле. Разбира се, надалеч не са толкоз добре, колкото на нас би ни се желало. Аз съм оптимист и постоянно се пробвам да видя положителното в неприятното.

Как ще коментирате въртележката с мандатите до момента?

Бих нарекъл това подигравка с Конституцията, тъй като всичко се прави с концепцията, че избори през зимата не може да има. Ако не може през зимата, да пишем тогава в Конституцията в кой сезон може да се организират. Аз обаче съм обезпокоен. Тъй като президентът доста се забави с връчването на мандата, на 9-и април идва Цветница. Как да се вършат избори на този ден? Ами след това идва Великден на 16 април, по-късно е католическият Великден, след това Гергьовден, по-късно 24 май.

Така стигаме до лятото, когато пък е топло и отново не е уместно за избори. През септември също имаме поредност от значими национални празници. Може би към октомври към този момент ще можем да създадем избори или ноември, само че не и по-късно, тъй като отново ще стане студено и колелото отново ще се завърти. Като виждам желанията на Радев, натам вървят нещата. Но да оставим шегата настрани.

Пак дублирам - това е подигравка с Конституцията и наскърбява българския народ. Това демонстрира, че ръководещите считат българите за идиоти. Ние още през цялото време обясняваме, че мандатите би трябвало да се дават оптимално бързо и надлежно по този начин да се връщат. В първия един месец след последните избори имаше някакъв смисъл в забавянето на мандата, до момента в който към момента вървяха някакви диалози и не беше ясно кой кого би подкрепил. Лично аз мислех, че американците ще накарат ГЕРБ и " Продължаваме промяната " да създадат общо държавно управление.

Още повече че те нямат нищо, което да ги разграничава, с изключение на личностните им разминавания.

Това обаче не се случи.

Очевидно американците желаят България да бъде в положение на инертен безпорядък. По този метод се реализира генерална политическа цел - техният главен стопански съперник - Европейският съюз, да изпадне в положение на неустойчивост. А е по този начин, тъй като България е слабото звено на Европейския съюз, тя е болният човек на Европа сега. Държейки страната ни в положение на полуразпад, Америка отслабва и Европейския съюз.

Отделно от това, те управляват още по-стабилно локалните си марионетки, които сега безусловно се избиват да потвърждават верноподаничеството си пред американския дипломат. Сами можете да видите, че последните няколко седмици в Народното събрание гласуваме оферти, които на процедура трансфораха българското Народно заседание във филиал на американския парламент.

В Народното събрание гласувахме едно ултралобистко предложение на ГЕРБ за старт на договаряния с " Уестингхаус " и държавното управление на Съединени американски щати за нов реактор в АЕЦ " Козлодуй ". На въпроса ни какво вършим с двата наши реактора, които стоят в сандъци в Белене, отговор няма.

Просто американците желаят да купим реактори от тях и да ни изсмучат, преди да ни доунищожат. Въобще нашето партньорство със Съединените щати е като допир с боа, която ни е обхванала от всички страни и постепенно ни задушава, с цел да ни изяде най-после.

Какво държавно управление бихте подкрепили въпреки всичко?

Единственото държавно управление, което бихме подкрепили, е на " Възраждане ". Между другото, няколко пъти водихме диалози с всички политически сили в Народното събрание. Показахме, че сме диалогични. Казахме кои са значимите за нас цели, само че за жалост за останалите не са.Те не считат да вземем за пример, че би трябвало да има референдум за опазване на българския лев. Не считат, че би трябвало да се приключи договорката с Украйна за даване на българска военна помощ.

Приеха решение за закупуване на ново, рисково американско нуклеарно гориво за нашия АЕЦ. Да не приказваме, че одобриха решение, с което на процедура накараха българската страна да даде още 3 милиарда лв. за чертежи на американски военни самолети. Всичко това се случва безусловно в границите на няколко седмици. Тече едно съревнование кой е по-по-най-верен на Америка.

Все отново Народното събрание реши да отвори още веднъж Плана за възобновяване и резистентност.

Да, това е най-голямата победа на " Възраждане ". Ние приказваме за това от предходната година. Още когато стартира да се приготвя този проект, предупредихме, че има заплаха за затваряне на българските въглищни централи. Тогава Кирил Петков ни упрекна, че лъжем и си вършим реклама. Когато се оказа, че не лъжем, започнаха да ни изясняват, че няма по какъв начин да предоговорим проекта.

Оказа се обаче, че може. Причината всички да стигнат до нашето умозаключение е доста елементарна - идват избори. Това, което избави българските тецове, е политическата неустойчивост. Ако в този момент имахме устойчиво евроатлантическо държавно управление, нямаше да има безусловно никакъв ход обратно и щяха да унищожават тецовете.

B изявление за " филтър " Любо Дилов сподели, че следи с интерес развиването на " Възраждане ". Какво очаквате да реализира партията на идващите избори?

Не знам до каква степен ще стигнем на идващите избори, само че рано или късно " Възраждане " ще ръководи. Очевидно е, че ще се заформи някакъв общ фронт против нас, защото терзанието от растежа на нашата организация е доста мощно. В момента на процедура ние унищожаваме едно 33-годишно статукво. " Възраждане " не е партия, а националноосвободително придвижване. Ние приказваме това, което никой различен не споделя. Стига се до една обстановка, в която гледат да не ни загатват името.

Неглижират ни по главните национални медии. От тази позиция не мога да предвиждам какъв ще бъде резултатът ни на идващите избори, само че сигурно ще е по-голям. Социолозите споделят, че избори през март или април ще повторят досегашното статукво. Ако бях на мястото на социолозите, щях да мълча от позор: Защото при последните три избора нито един път не познаха спечелилия. За нас обичайно дават по-ниски резултати. На последните избори ни дадоха малко по-високи от тези, които изкарахме, което допуска, че са се презастраховали.

Но въпреки всичко, в случай че се повторят резултатите, елементарните хора ще питат има ли смисъл от избори въобще?

Винаги има смисъл от избори. Ако няма смисъл, тогава да ги отменяме. Със сигурност при идващите избори в Народното събрание няма да влезе " Български напредък ". Според мен тази партийка е под 1 % към този момент, даже с купените гласове. Българска социалистическа партия са на ръба.

Там ситуацията не е срив, а колапс. Да не приказваме за " ИТН ", които за 1 година стигнаха от нула до 100 и след това се сринаха отново до нула. Има срив и при " Продължаваме промяната ". Избирателите, които са дали своят вот за тези партии, няма да се откажат да гласоподават и на идните избори.

Просто ще дадат вота си за някой различен. Големият въпрос е на кого. Това, което социолозите шамани пророкуват, може и да не се случи и да има изненади. Имаме едно-единствено лекарство за излизане от политическата рецесия и това са изборите. Ние от " Възраждане " безусловно превъзпитаваме политическия хайлайф, тъй като го научаваме да се държи по-принципно със личните си гласоподаватели. Защото, повярвайте ми, имат голямо предпочитание да създадат следващото политическо блудничество и да основат държавно управление. Много им се желае. Такива искри прехвърчат, има съвсем полово привличане.

Вижда ли се краят на войната в Украйна?

За страдание не се вижда скоро. Украйна е помпана от американците, които сега водят война с Русия. Тъжно ми е за украинския народ, който е непосредствен до нас.

Как ще коментирате даването на мандата на Българска социалистическа партия макар упованията, че ще отиде при " Демократична България "?

Не сме имали упования мандатът да отиде при " Демократична България ". Това бяха по-скоро изказвания на американските медии, които създаваха изкуствено чувство, че това може да се случи.

" Демократична България " е една маргинална софийска партийка без безусловно никакво политическо въздействие в страната, която е мощна в няколко софийски квартала. Най-малко разумно беше президентът да даде мандата на формацийката на Христо Иванов и Атанас Атанасов. От тази позиция даването на мандата на Българска социалистическа партия има логичност.

Друг е въпросът, че на която и от политическите сили да беше връчен мандатът, той нямаше да е сполучлив. Това нещо сме го заявявали неведнъж. И в последна сметка се видя, че мандатът фактически се оказа безплоден.

източник: Петя Бахарова/вестник Филтър

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР