В парламента на Украйна е внесен законопроект за забрана на

...
В парламента на Украйна е внесен законопроект за забрана на
Коментари Харесай

Украйна забранява Руската православна църква, отнема ѝ всички имоти и пари

В Народното събрание на Украйна е импортиран законопроект за възбрана на Руската православна черква, оповестяват медиите в страната.

Законопроектът към момента не е включен в графика за гласоподаване, само че евентуално ще бъде гласуван с огромно болшинство, написа Offnews.bg. Той планува цялата благосъстоятелност на църковните управляващи и администрацията на Руската православна черква (РПЦ) и Украинската православна черква в страната да бъде национализирана в границите на 48 часа от датата на приемане на закона.

От края на февруари редица епархии и енории на Руската православна черква на територията на Украйна, както и в страните от Западна Европа остро подлагаха на критика фактическото игнориране от страна на съветския патриарх Кирил на войната в Украйна. Най-малко 15 от 53-те епархии на УПЦ и десетки съветски енории по целия свят стопираха да почитат близкия до Путин върховен свещеник на богослуженията си.

През май е плануван архиерейски събор на РПЦ, в който ще вземат участие всички архиепископи и митрополити. Редица църковни специалисти към този момент приканват на него да бъде издигнат въпроса за независимостта на УПЦ или за низвергването от църквата на патриарх Кирил.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР