В парламента и около него ври и кипи, а народът

...
В парламента и около него ври и кипи, а народът
Коментари Харесай

Нови в парламента? Само партията на Слави и Кан Кубрат

В Народното събрание и към него ври и кипи, а народът все по-често поглежда за опция към политическите сили, които по една или друга причина са без представители в това Народно заседание. 1624 читатели на ФАКТИ се включиха в анкетата "Коя политическа мощ отвън Народното събрание бихте подкрепили? ".

Най-после Слави Трифонов и екипът му започнаха съответни дейности по създаване на политическия си план и това незабавно се отрази на доверието в него. С кастинга за бъдещи управленци на страната Трифонов показва, че желанията му няма да останат единствено на думи и 31% от интервюираните виждат опция в неговото придвижване. Подкрепата за Слави и сие се е повишила с цели 6 пункта от октомври 2017 година, а след регистрацията на новата политическа мощ евентуално ще скочи още доста. Тежката рецесия във властта опроверга скептиците, които смятаха, че Слави се е забавил съдбовно с новия план и инерцията от референдума ще изчезне дефинитивно. Оказа се, че времето работи за него, а актуалният политическия хайлайф се самоизяжда.

Бързо набира попуряност и новоучреденото придвижване "Кан Кубрат " на проф.Божидар Димитров. За него са дали вота си 12% от участниците в анкетата. Професорът е прочут с острите си позиции към и оттатък ръба на абсурда, само че тъкмо това притегля доста от феновете му. с изявени патриотични възгледи. Димитров не крие, че харесва сегашния министър председател, беше и негов министър в първия кабинет на ГЕРБ. Изведнъж се оказа, че професорът е прекомерно остарял за поста си в НИМ, само че не чак толкоз за присъединяване в политическия живот. Дали ГЕРБ не си отглежда предстоящ съдружен сътрудник след опита с Реформаторите и обединението с все по-непредсказуемите патриоти, следва да разберем. На този стадий професорът заявява, че ще се бори за президентска република и вижда себе си в ролята на централния персонаж, а не някой различен. Да забележим...

Налице е лек спад в доверието към коалиция сред ДСБ, "Да, България ", ДЕОС, "Зелените " и Български земеделски народен съюз. Гласа си за нея са дали 8% от запитаните , до момента в който през октомври цифрата бе 9. Тенденцията сочи, че т.нар градски десни още веднъж ще имат съществени проблеми с влизането в Народното събрание, а в случай че някак съумеят да минат бариерата, наличието им ще бъде прекомерно бутиково. Факт е, че след митингите за Пирин, те не посмяха да се включат в митинга против властта в столицата. Причината е ясна - притесняват се, че взаимно присъединяване в митинги дружно с Българска социалистическа партия и Нинова ще навреди на и без друго оспорваната от мнозина тяхна дясна достоверност и еднаквост. Ако бяха взели участие, от ГЕРБ щяха да потрият предостатъчно ръце - "ето ги, вижте ги какъв брой са десни - желаят властта с комунистите... ".

Следващото място в класацията заема "Възраждане " на Костадин Костадинов, поддръжката за което си остава 4%.

Движение 21 на Татяна Дончева е подобрило резултата си от 1 на 3 %. Причината можем да търсим само в безпощадните телевизионни мнения на водача на придвижването. Твърде подозрително е обаче, че те ще бъдат задоволителни за освен това и Дончева би трябвало от рано да се ослушва за присъединяване в по-широка коалиция.

2% са дали доверие на АБВ - с % повече от есенното допитване. Заслугата е на младия водач Константин Проданов, който се окопити на управителния пост и на този стадий се опазва от гафове и конфликтни обстановки, като не пропуща да показва мнение по всяка от настоящите тематики у нас. Хубаво и похвално, само че сходно на Движение 21 - също извънредно незадоволително за независимо явяване на парламентарни избори.

Друга извънпарламентарна политическа мощ биха избрали 4% от интервюираните, а 35% от тях не биха подкрепили нито една от изброенит нагоре.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР