В парламента БСП ще акцентира на темите за доходите, социалните

...
В парламента БСП ще акцентира на темите за доходите, социалните
Коментари Харесай

Христо Проданов: Сега е времето да се планира бюджетът за догодина

В Народното събрание Българска социалистическа партия ще подчертава на тематиките за приходите, обществените неравенства, както и тематиката за минимална работна заплата, метод на нейното установяване и минимална пенсия. Ако желаеме да се прави сериозна политика, нещата би трябвало да стартират от в този момент. В края на годината, когато се приема държавният бюджет, да се вършат промени е несериозно. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов пред " Дарик радио ". Според него тематиката би трябвало се сложи от средата на година, да се създадат оферти, с цел да може при приемането на бюджета, да се одобри единствено финансовата рамка на този документ.

Не съм склонен с тезата, че акцията на Българска социалистическа партия за евроизборите е била отрицателна. Няма по какъв начин да не разясняваме " Апартаментгейт " и къщите за посетители, само че не сме залагали на тези тематики. В акцията говорихме за европейската минимална работна заплата и нейното образуване, както и Европа на две скорости, уточни националният представител. Той изрази страдание, че дебатът е бил преместен от свадите към ръководещите и акцентира, че те ще не престават, до момента в който това държавно управление ръководи България. За нас водещото в България са приходите, като най-бедната, най-изостанала, най-болната и най-най-най във всички отрицателни ранглисти страна, сподели още той. За мен тези избори бяха пропуск за Българска социалистическа партия, само че това ще бъде поправено. Ще продължим да приказваме и да се борим за обществените тематики. Като съпротива не можем да мълчим, когато излизат гейтовете и закононарушенията на това ръководство, разяснява Проданов.

Той изрази мнение, че Корнелия Нинова би трябвало да остане водач на Българска социалистическа партия. По думите му партията има задоволително причини да каже, че на тези избори се е показала добре, тъй като е единствената партия, която усили гласовете си, има един мандат повече от предните европейски избори и печели в много общини и области. В годините сме губили доста избори, само че никой не е понесъл политическа отговорност за това. Сега оставки подадоха ръководителят на партията и шефът на предизборния щаб. Това е най-високото политическо равнище, акцентира той. По думите му Корнелия Нинова желае да промени модела освен в България, само че и в партията.

Оставката е персонален акт и образец. Тя желае да мине през директен вътрешнопартиен избор, с цел да може хората в партията да кажат кого поддържат. Всеки може да се включи в това съревнование, изясни той и уточни, че до края на юли има опция този избор да бъде извършен.
Според Христо Проданов левицата ще бъде по-силна в Европа. Смесването на лявото и дясно е път, който докара Европа до това състояние - в центъра на политиките не са хората, а корпорациите и банките. Европа не се харесва освен от Българска социалистическа партия, а и от българските и европейските жители по метода и модела, който действа, сподели още националният представител.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР