В парк Езеро“ до конната база в Бургас за 14-а

...
В парк Езеро“ до конната база в Бургас за 14-а
Коментари Харесай

Фестивалът на пясъчните фигури отваря врати днес


В парк „ Езеро “ до конната база в Бургас за 14-а поредна година ще се организира фестивалът на пясъчните фигури.  Близо пет хиляди тона пясък е употребен за построяването на общо 13 фигури.Тази година тематиката на фестивала е детски кино герои и герои от приказки „ Децата пожелаха “. Спондж Боб, дребната нимфа Ариел, Красавицата и Звяра, Алиса в страната на чудесата и още доста други са направени напълно от пясък. Пояснява скулпторът Атанас Стоянов:

  " Желанията на децата мисля, че са изпълнени. Да ви кажа, че най-вече децата са поискали Спондж Боб . Той сътрудника Дамянчо Бумбалов го прави и то с много хъс, по този начин много си поигра и много забавно стана ".

За работата си по скулптурата на Гъмбол, ръководителят на сдружението на бургаските художници Добрин Вътев споделя:

  " Аз персонално не бях гледал това филмче Гъмбол. Единият от сътрудниците ми изясни по плана, който си бях направил кой воин какъв е и тогава към този момент ми стана забавно, тъй като то се оказа доста занимателно ".

 Днес от 18.00 часа, пясъчният фестивал посреща първите си посетители. В първата вечер всички гости могат да прегледат експозицията при вход свободен. Ще има жива музика и приятна атмосфера. Работното време на фестивала ще е от 9 до 21 часа – без почивен ден – до края на септември.
Цялото изявление на Елена Димитрова с Добрин Вътев и Атанас Стоянов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР