В пандемията връзката учител - ученик е прекъсната, защото тя

...
В пандемията връзката учител - ученик е прекъсната, защото тя
Коментари Харесай

Проф. Сергей Игнатов: Връзката учител - ученик е прекъсната, защото тя не е само вербална

" В пандемията връзката преподавател - възпитаник е прекратена, тъй като тя не е единствено вербална. Ще има проблем не толкоз със знанията, само че със социализацията, която е част от просветителния развой ". Това сподели пред БНР проф. Сергей Игнатов, ректор на Европейския университет за филантропични науки във Вилнюс, учител в Нов български университет и някогашен министър на образованието.

" Нашата система е претрупана. Не може всяко ново нещо, което се появява като познание, да се преподава на децата и да се уголемява, уголемява. Ето, в този момент е положително време за съкращаване на някои неща ", разяснява той. 

По думите на проф. Игнатов в цифровия век, в който живеем, най-важното нещо е прочувствената просветеност :

" Това, което би трябвало да вършат учебното заведение и просветителната среда, е да поддържат в тези човешки същества чувството, че са човешки същества. Информацията е на всички места и знанията се добиват по един или различен метод. Нищо неприятно няма да бъде да се редуцира броят на някои тематики. Трябва да се направи някакво пресяване ".

Според него цифровото образование е и опция:

" Може да бъде съсредоточен запас, с цел да се реализира цифрово обучение в междинните учебни заведения и в университетите, само че какво става с българските учебни заведения в чужбина? ".  

Интервюто на Диана Янкулова с проф. Сергей Игнатов в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР