В Панагюрище тържествено ще бъде отбелязана 148-та годишнина от Априлското

...
В Панагюрище тържествено ще бъде отбелязана 148-та годишнина от Априлското
Коментари Харесай

148 години от Априлското въстание

В Панагюрище тържествено ще бъде маркирана 148-та годишнина от Априлското въстание. Празничната стратегия ще стартира от 11:00 часа с шествие, което ще тръгне от Историческия музей в града и ще стигне до площад " 20 април ". Шествието ще бъде водено от Духовия оркестър " Делчо Радивчев ", ще вземат участие и членове на комитет " Традиция " с портретите на исторически персони от Четвърти революционен окръг.
 
 Панагюрище Панагюрище Източник: Zonanews
В 11:30 часа на площада ще се състои обред по издигане на Националното знаме, а от 11:45 часа ще бъде отслужен признателен молебен в църквата " Свето Въведение Богородично ". В 12:15 часа в Националния мемориален комплекс " Априлци " ще се състои спектакъла " На теб, Българийо свещена " по стихове на Иван Вазов с присъединяване на актьори от Театър " Българска войска " и трио " Тенорите ". Венци и цветя пред Вечния огън ще бъдат поднесени в 13:00 часа.
 
 Възстановка на Априлското въстание Възстановка на Априлското въстание Източник: Zonanews  Възстановка на Априлското въстание Възстановка на Априлското въстание Източник: Zonanews
Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще взе участие в отбелязването на годишнината в Панагюрище, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание. Кирова ще участва на тържествената заря-проверка на площад " 20 април " в града от 20:30 часа и ще произнесе слово.
 
 Оборище Оборище Източник: Zonanews
На зарята-проверка ще бъде и служебният министър на защитата Атанас Запрянов. В тържеството ще вземат участие представителни военни подразделения от четвърти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски, както и Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
 
 Честване на Априлското въстание в Панагюрище Честване на Априлското въстание в Панагюрище Източник: Zonanews
Честването ще стартира с посрещането на основното знаме на Априлското въстание и изнасяне на гирлянд на славата. Атанас Запрянов ще одобри строя и ще поздрави военнослужещите за 148-ата годишнина от Априлската епопея. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР