В памет на легендарния рок музикант Кирил Маричков, който ,

...
В памет на легендарния рок музикант Кирил Маричков, който ,
Коментари Харесай

Клетвата на три поколения: Стотици китаристи изсвириха песни “Щурците” в памет на Маричков

В памет на именития рок музикант Кирил Маричков, който, стотици китаристи извършиха " Клетва " - емблематичната ария на " Щурците ", както и редица други песни, съобщи БГНЕС.

Целият парк пред НДК беше огласен от звуците на стотици китари. Песента беше изпълнена като част от фестивала Sofia Guitar Fest в памет на създателя на музиката и аранжимента на песента " Клетва " Кирил Маричков.

Първото огромно всеобщо свирене на китари в парка пред НДК стана факт, а уредниците оповестиха, че персонално Кирил Маричков е трябвало да стане очевидец на осъществяването на " Клетва ", планувано за идния рожден ден на артиста.

Поклонението пред именития музикант ще бъде на15 октомври от 13:00 в " Света София ".Това оповестиха околните на огромния рок музикант.

Една от легендите на българския рок, основател и фронтмен на групата " Щурците " – Кирил Маричков, умря в петък след случай преди концерт във врачанското село Селановци.

Там е трябвало да има концерт на групата " Фондацията ", само че при качване на сцената музикантът е паднал и получил тежка черепно-мозъчна контузия. Починал е в колата за спешна помощ напът за болничното заведение.

Маричков трябваше да навърши 80 години на 30 октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР